Amerikanske Transocean som er verdens største eier av borerigger for bruk i oljebransjen offshore, har lagt nok en eldre oppjekkbar borerigg i opplag. I tillegg har ytterligere en oppjekkbare rigg i selskapets flåte blitt ledig. Transocean har nå lagt 23 av sine totalt 65 oppjekkbare borerigger i opplag.

Når det gjelder konsernets flåte av halvtnedsenkbare borerigger for boring på middels store havdyp, så har selskapet overraskende fått sluttet en av sine ledige enheter i et ellers tregt marked. Det er andre generasjonsriggen Actinia som i følge selskapets månedlig riggrapport, som har fått kontrakt.

Riggen som kan bore på inntil 1.500 fot er sluttet til henholdsvis kinesiske CNOOC og thailandske PTTEP frem til mai. Raten er oppgitt til 206.000 dollar per dag for riggen. Riggen skal bore i farvannene utenfor Burma. I forrige måned sendte Transocean to tilsvarende rigger i opplag av sin flåte på 27 semi’er for middels havdyp. Etter slutningen av Actinia har TRansocean nå fem semi’er i opplag og en for salg.