(Spill): Sonys japanske spillavdeling har gitt oss noen av de beste PSN-spillene til nå, blant annet står de bak skrekkspillet «Forbidden Siren» og tenkespillet «Echochrome». Nå får vi i Europa snart leke oss med «Trash Panic», en blanding mellom klassikeren «Tetris» og miljøvern.

Fysikkbasert «Tetris»

Målet med spillet er å fylle en søppelbøtte med en gitt mengde søppel, noe som er lettere sagt enn gjort. I motsetning til «Tetris» drives «Trash Panic» av en avansert fysikkmotor, så de ulike gjenstandene reagerer på hverandre (de blir med andre ord ikke nødvendigvis liggende).

Hvis du for eksempel plasserer en lang gjenstand oppå en som er kortere, vil førstnevnte ramle ned og havne på skeive. En tyngre gjenstand kan brukes til å knuse en eller flere andre gjenstander.

Se hvordan «Trash Panic» spilles:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Mange muligheter

Sistnevnte er nøkkelen til suksess i «Trash Panic», for å få plass til alt søppelet må du plassere ting så kompakt som mulig og knuse dem. Som vanlig tjener du flere poeng jo flere gjenstander du knuser («fjerner») i slengen. I tillegg til å slippe tyngre gjenstander oppå mer porøse/lette eller mose ting i bunnen av bøtta, dukker det av og til opp ulike hjelpemidler. Blant annet får du bruke dynamitt og ild.

Uheldigvis, i hvert fall for oss, liker ikke spillet alle hjelpemidlene. Tidligere nevnte ild gjør blant annet så du blir stemplet som et miljøsvin og mister poeng, du må med andre ord bruke de med måte. Mulighetene og valgene er mange og det er «Trash Panics» eneste svakhet - i starten er det litt overveldende.

Vel verdt en titt

Heldigvis tar det ikke så lang tid før man skjønner tegninga og da forvandler «Trash Panic» seg til et dypt, avhengighetsdannende, underholdende og utfordrende spill. Anbefales alle som er glad i å teste de små grå.

Les mer om spillet på detaljsiden for «Trash Panic».

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.