En fantastisk travhelg står foran oss og det er naturligvis Bjerkes store Grand Prix-helg som er det sportslige og spillemessige høydepunktet. Søndag er det klart for Nettavisen Oslo Grand Prix med internasjonal V75 med jackpot og tre millioner ekstra i sjuerpotten. Også lørdag er det V75 på Bjerke, da med Gulljackpot i en spillemessig strålende V75-omgang.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Når det gjelder lørdagens V75-omgang som vi skal konsentrere oss om i denne artikkelen, så er det altså Gulljackpot. Det innebærer at Rikstoto dobler førstepremiepotten ved spillestopp og dermed er det svært gode spillemessige forutsetninger. Jeg velger å spille med to bankere i lørdagens V75-omgang, de bankerne kommer ut i hhv V75-3 og V75-7.

Klikk på denne lenken for å kjøpe en andel på ANDELSTORGET til lørdagens V75-omgang på Bjerke. Andelsprisene er fra kr 50 til kr 2 000

Ergas seiersmaskin gjør kort prosess igjen
Tom Erga hadde en strålende fjorårssesong og suksessen har fortsatt denne sesongen. Han står med 29 seire på kun 129 kjørte løp og en av dem som virkelig bidrar er seiersmaskinen 7 Idu Bork. Bork Odin-sønnen har allerede vunnet seks løp i år og det kun på åtte starter. Tross starttrøbbel sist på Jarlsberg og rundt 40 meter bak ledende Ard etter noen hundre metet, kom Idu Odin tilbake og avgjorde i god tid før målstreken var passert. Lørdag er distansen 2640 meter, og det er neppe noe minus for den kommende elitehesten. 7 Idu Bork og Tom Erga blir den ene av mine to V75-bankere på Bjerke lørdag.
Rangering V75-3/V5-4: A: 7 B: 1-5-2-9 C: 10-3-4-6-8

Du ser alle løpene fra Bjerke lørdag gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 13.00.


Ny superyankee fra stall Hamre
Frode Hamre presenterer stadig nye topphester på sin kvalitetsstall. En av de ferskeste er fireåringen 1 Wall of Moni som norgesdebuterte med en knallsterk andreplass etter stor startgalopp på Biri for en måned siden. To uker senere imponerte yankeen stort i ett seiersløp på Jarlsberg. Nærmest ukjørt landet hesten på 13.2/2140 meter og det kunne virke som Frode Hamre hadde ett tonn i tømmene nedover oppløpet. Frode Hamre mener dette er stallens beste vinnersjanse lørdag og selv om hesten kan bli overflydd fra innersporet, skal det være en topp vinnersjanse i V75-7/V4-4/DD-2. 1 Wall Of Moni blir min andre V75-banker og blir også min DD-banker på Bjerke lørdag.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 1 B: 5-8-6 C: 10-2-9-11-4-3-7-12

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V75-1/V5-2 - Vinvaras æresløp. 4-årige kaldblodshopper. 2140 meter voltestart.
Jeg velger å låse V75-1 på kun tre hester. Tradisjonsrike Vinvaras æresløp har som vanlig samlet ett flott felt. 1 Vega tok karrierens første seier sist på Bjerke og det gjorde hun på en meget overbevisende måte. Overtok teten runden fra mål da og vant helt utruet. Det er nok bra sjanse for at hun kan lede V75-1 fra start til mål. 10 Rina C.K. er den klare hovedopponenten. Per Oleg Midtfjeld valgte å slippe teten sist med denne og ble sittende bom fast bak vinneren Nelson Helen over mål. Hadde trolig vunnet det løpet med åpning. 9 Frekke Frida stod 40 bak Vega sist og måtte via drøye spor i sisterunden. Avsluttet flott til fjerdeplass og Kringeland Eriksens hoppe, må være en seierskandidat i V75-1. Bak denne trioen vrimler det av småoutsidere, men jeg velger altså å stå på tre hester i V75-1.
Rangering V75-1/V5-2: A: 1 B: 10-9 C: 2-8-7-6-4-5-11-12-13-3

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V75-2/V5-3 - Varmblodshester. Hoppeløp. 1609 meter autostart.
Også i V75-2 velger jeg å gå forholdsvis tynt og markerer for fire hester på de fleste V75-forslagene.

Årsdebuterende 1 U.S.A. Hill blir mitt førstevalg. Fireårshoppa til Jan Kristian Waaler presterte ujevnt i treårssesongen, men viste et solid toppnivå. Ikke minst i seiersløpet nest sist på Sørlandets travpark. Treningsrapportene er gode foran årsdebuten og startsporet helt perfekt. Westergaard-duoen 6 Mook og 9 Eva's Yankee er nok tøffest imot. Førstnevnte har vært strålende i to strake seiersløp, begge i Sverige. Sjettespor bak bilen er litt sjanseartet. 9 Eva's Yankee var blant de beste treårshoppene i fjor. Kommer nå ut i årsdebut med gode rapporter og kan vinne på direkten.

7 Brilliant Minds har vist solid form i lang tid, men Frode Hamre ligger lavt på forhånd med tanke på at hoppa har sjuendespor bak bilen. Er uansett blant de mest herdede i dette løpet og tas med på de alle fleste V75-forslagene.
Rangering V75-2/V5-3: A: 1 B: 6-9-7 C: 8-2-10-3-4-5

V75-4/V5-5/V4-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et bra varmblodsløp venter i V75-4 og her står jeg på fire hester på samtlige V75-forslag.

10 Rambunctions Ravin er en hest jeg alltid har likt svært godt og sjuåringen kommer til Bjerke i toppform. Har måttet gjøre mye grovjobb i sine siste løp på Varig Orkla Arena, men lørdag er det håp om at tøffingen kan få drahjelp i sisterunden. Tom Erik Solberg opp som kusk lørdag, det er neppe noe minus. Jeg setter hesten først på min rangering. 5 I.D. Excellent er en av flere gode vinnersjanser for Frode Hamre lørdag. Hoppa har ikke hatt marginene med seg i sine siste løp. Lørdag skal det være gode tetsjanser fra spor fem. 12 Keystone Cash har stadig utur i sportrekningen, men Westergaard-traveren tåler å bli brukt underveis og skal naturligvis med på gardering.

1 Super Winner har fått to løp i kroppen nå etter lang pause og var bra toer sist. Førstespor bak bilen er perfekte forutsetninger for Tengsareid-traveren som blir min fjerde og siste hest på V75-forslagene i V75-4.
Rangering V75-4/V5-5/V4-1: A: 10 B: 5-12-1 C: 7-4-11-8-2-3-9

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V75-5/V4-2 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Ett fantastisk fint spilleløp venter i V75-5 og på det største V75-forslaget markerer jeg for hele ti hester.

Tom Erga blir favorittspilt med 6 Stå Stille og det er en grei favoritt. Debuterer bak startbilen lørdag, det er ett usikkerhetsmoment og selv om hesten har imponert i det siste, møter han svært mange gode konkurrenter i dette løpet. 5 Tem Jahn har vært stabil og fin i det siste og noe sier meg at sprint er et klart pluss for denn kapable 10-års vallaken. Andrevalget. 4 Jerven Junior var god tredje etter pause sist og kan også flytte beina på en sprint. 7 Gylden Joker var sjanseløs i ett sprintløp på Bjerke nest sist, men har ellers radet opp med seire. 9 Lustra Odin ble sittende bom fast med krefter spart sist og er en av mange vinnerkandidater i V75-5.

På det største V75-forslaget streker jeg for ytterligere fem hester. 1 Eld Brando er i kanonform, det er også 12 Birk Brage. 8 Kleppe Tuå med tre seire på de fire siste og 3 Alm Vettori kan få ett fint løp fra sitt tredjespor bak bilen. 11 Sitje Victor var god i seiersløpene fjerde sist og tredje sist, og tilbake på det nivået kan han kanskje overraske her.
Rangering V75-5/V4-2: A: 6 B: 5-4-7-9 C: 1-12-8-3-11-10-2

V75-6/V4-3/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Nok ett herlig spilleløp venter i V75-6. Her spiller jeg fire hester på de to minste V75-forslagene og åtte hester på de to største V75-forslagene.

1 Elegant C.N. lekte med konkurrentene i seiersløpet i V75 på Forus nest sist. Stod håpløst til på langt tillegg på Färjestad sist og det løpet er bare å glemme. Fra førstespor bak bilen, er det bra sjanse for at Bo Westergaard forsvarer innersporet og da komme hesten til å lede lenge. 2 Velten Swarovski gjorde en flott innsats til sjetteplass i Harper Hanovers lopp sist og var også god toer i stayerløpet på Lunden nest sist. 6 Skate Trix har kanonform for dagen, men er ikke blant de raskeste fra start og da kan det bli langt fram. 10 Elegant Ima har faktisk ikke startet siden hun vant stayerløpet på OGP-søndagen i fjor, men er godt forberedt i følge trener Geir Vegard Gundersen.

9 Sheena's Boy har tatt to strake seire, men det er andre forutsetninger med bakspor nå og jeg ranker derfor Malmin-hoppa litt ned her. 11 Garth Vader så ut som en vinner i det lengste i Årjäng sist, men ble stum i steget på slutten og innhentet. Nå blir det ryggløp. Både 3 Jackson Avery og 4 Ian B.R. har form og står begge bra til spormessig og tas med på de to største V75-forslagene.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 1 B: 2-6-10-9-11 C: 3-4-8-5-7