Gå til sidens hovedinnhold

Travel påskestart

Børsnyheter kan sette preg på påskehandelen ved Oslo Børs.

Flere selskapsnyheter kan sette sitt preg på handelen ved Oslo Børs ved inngangen til påskeuken.

NA24 - din næringslivsavis

Påskeuken ble mandag innledet med en rekke nyheter som kan sette sitt preg på handelen.

I Asia endte de toneangivende markedene noe tilbake mandag morgen.

LES MER: Svak Japan-åpning

Men i de nordiske markedene forventes det en flat åpning mandag morgen. Oljeprisen falt marginalt tilbake, men er fremdeles å høye nivåer som følge av spenningen mellom Iran og Storbritannia rundt førstnevntes arrestasjon av 15 britiske soldater.

LES MER: Stødig oljepris

Seismikkselskapet TGS-Nopec melder mandag morgen at de har inngått en avtale med et amerikansk teknologiselskap om å kjøpe dem opp for 60 millioner dollar i kontanter, samt 12,5 millioner dollar i aksjer.

Teknologiselskapet Fast kunne melde om hele tre kontrakter mandag morgen, blant annet med finanskonsernet Dresdner Kleinwort. Men Fast melder også om oppkjøp. Selskapet har sikret seg RetrivalWare-enheten fra det Nasdaq-noterte selskapet Convera Corp. Fast betaler 23 millioner dollar for dette selskapet.

Oljeselskapet Altinex måtte skuffe markedet mandag morgen etter at de sendte ut en melding om at de hadde problemer med en oljebrønn i Oman. Problemene gjelder brønnen Maeen-1, som flere har hatt problemer med.

Men det er ikke bare Altinex som møter utfordringer. Også seismikkselskapet Seabird har problemer med konverteringen av sitt seismikkskip Harrier Explorer. I en melding skriver selskapet at de har oppdaget asbest gjennom konverteringsarbeidet, selv om skipet ble levert med et sertifikat som skulle garanterte at det var asbestfritt.

Dette kan forsinke skipet slik at det ikke blir ferdig før juli 2007. Det er også forventet at konverteringen vil koste mer enn budsjettert. Også seismikkskipet Hugin Explorer har opplevd forsinkelser. Dette gjør at selskapet nedjusterer forventningene til resultatet for 2007 enn hva selskapet kommuniserte i fjerde kvartal.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis