Gå til sidens hovedinnhold

Tre jenter fra Bergen...

Tre jenter fra Bergen gikk videre i kveldens Idol. Ikke overraskende var stortalentet Oda Evjen Gjøvåg en av dem.

17-åringen sjarmerte igjen den tøffe Idol-juryen og ble sendt rett videre til semifinale, sammen med Christine Valencia og Veronika Johannessen Klementsen fra Bergen.

Synger om to uker
Først ute i ilden er Christine Valencia, som synger i semifinalen neste fredag. Deretter skal både Veronika Johannessen Klementsen og Oda Evjen Gjøvåg møtes i samme semifinale-sending, fredag om to uker.

- Jeg gleder meg mest til å synge, svarer Oda når iBergen.no spør hva hun ser mest fram til med semifinalen om to uker. Hun skal backes opp av en liten fanskare med venner, som skal sitte i salen under innspillingen.

Hun har bestemt seg for å synge "Smooth" med Santana og Rob Thomas, en perfekt sang, ifølge henne selv. Men hun vil ikke uten videre være med på at den hundre prosent sikkert vil føre henne videre blant de ti beste.

Fordel med eksponering
- Jeg ser jeg har fått et favorittstempel i media, men jeg tror det er fordi jeg var inne tre ganger og sang under audition og jeg ble vist lenger på TV enn de andre.

- Er det en fordel?

- Ja, det tror jeg. Utifra egen erfaring så stemte jeg jo ifjor på dem jeg husket ansiktet på, medgir 17-åringen.

Men hun tror likevel konkurransen blir hard for å komme videre. Mange av årets deltakere er flinke og har særpreg. Men få av dem har faktisk fått applaus av dommerne etter å ha sunget i Sandvika. Oda var blant dem.

- Jeg sang en av yndlingssangene mine, "Can't take my eyes off you" med Lauryn Hill. Den var jeg ganske trygg på, siden jeg kunne den godt fra før. Dommerne klappet, og det har de ikke gjort før for meg, så jeg ble ganske overrasket.

Tør ikke tippe vinner
Etter framførelsen, måtte Oda vente i mange timer før hun endelig fikk beskjeden at hun var kommet blant de 50 beste. Fra semifinalene stemmes to deltakere videre til topp ti, som deretter skal reduseres ukentlig, til èn vinner står igjen. Oda vil ikke tippe hvem det kan bli.

- En som fortjener det, ihvertfall. Alle er jo så flinke, sier hun og ler.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken