(SIDE2): En del eksperter påstår at armhevinger er det nærmeste man kan komme en perfekt treningsform.

Armhevinger er enkelt å utføre, krever ingen form for utstyr, og du bruker flere muskelgrupper samtidig. I tillegg er det en øvelse som så å si alle kan gjøre, uansett hvilken form man er i.

- Armhevinger er den øvelsen som involverer flest muskelgrupper på samme tid. Her får du trent alt fra brystmuskulatur til magemuskulatur. Øvelsen er enkel å lære og kan gjøres hvor som helst, sier Andreas Opshaug Bakke, informasjonsansvarlig ved Sats.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Bruker hele kroppen
Selv om det er overkroppen som er målsettingen for øvelsen, bruker du i realiteten en rekke muskelgrupper. Dette betyr at du bruker mage, korsrygg, kjernemuskulatur, hofteleddsbøyere, bryst, skuldre, triceps og brede ryggmuskler blir også satt i sving.

- Armhevinger passer for alle, og variasjonsmulighetene i øvelsen er mange. Du kan velge hvor tung øvelsen skal være eller hvilke muskler du ønsker å trene ved å gjøre små justeringer på øvelsen, opplyser Bakke.

Du kan også velge hvilken muskelgruppe i overkroppen du vil fokusere på.

Du kan for eksempel velge om du vil ha knærne eller tærne i bakken for å justere hvor tung øvelsen skal være, og du kan holde smalt eller bredt grep med hendene for å ha mest tyngde på henholdsvis triceps eller bryst, fortsetter han.

Øvelsen er spesielt bra for kvinner da armhevinger også har en benbyggende effekt. Det er derimot viktig at øvelsen gjøres riktig for å få fullt utbytte av den.

Riktig og effektivt
Å trene riktig og effektivt er viktig for å komme i form. Mange er opptatt av å finne effektive treningsformer, uten å bruke for mye tid.

- Om man ønsker å trene overkropp, mage og beina på en gruppetreningstime anbefaler jeg å prøve SatsGliding. Dette er en effektiv halvtime der man utfordrer kroppen ved hjelp av glidende discoer under armer og bein, sier Bakke.

Les mer: Tren som Bambi på isen

Sexy armer
Om du ønsker en strammere overkropp, er det en rekke øvelser du kan gjøre. Du kan bruke en medisinball til å utføre en rekke øvelser som strammer opp musklene i armene. Svømming er også en fin treningsform.

Les mer: Trening for sexy armer

Få noen gode tips til push ups her: Slik kan du trene over alt

Les mer om trening her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!