(SIDE2): Å holde seg fantastisk i sommermånedene, krever både forberedelse og oppfølging.

Her er ekspertenes tips til hvordan du bør ta vare på huden, håret, kroppen og sommerfargen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ta vare på ansiktet
På sommeren utsettes huden for mye sol, og det kan føre til skade. Spesielt er huden i ansiktet utsatt, og kanskje er dette også det stedet hvor man ser solens skade best.

- Vi anbefaler at man bruker solfaktor året rundt. Man kan få rynker og pigmentflekker når som helst på året. Bruker du ikke solfaktor vanligvis, anbefaler jeg at du begynner å bruke det nå, sier Gøril Rønås ved Chill Spa til Side2.

Man bør også forberede huden før man skal på ferie. Det er viktig at huden både har nok fuktighet og er rensket for gammelt snusk.

Selv om man bør unngå å bli solbrent, kan man allikevel være uheldig. Om du skulle blir solbrent er det lurt å kjøle ned huden, og Aloe vera er et bra produkt for dette.

Les mer: Vakker feriehud

Bevar sommerfargen
Det er viktig for de fleste å beholde den hardt opparbeidede sommerfargen, og det er en rekke ting du kan gjøre for å bevare fargen.

- Jeg anbefaler en kroppspeeling i salong før man drar på ferie, sier Gøril Rønås ved Chill Spa i Oslo til Side2.

Å gi huden mye fuktighet, både før under og etter du oppholder deg i solen er også vitalt for å bevare sommergløden.

Les mer: Bevar sommerfargen

(artikkelen fortsetter under bildet)

Øynene er ømfintlige
Når man oppholder seg i solen skal man heller ikke glemme øynene.

Overeksponering av solens UV-stråler kan gi en rekke øyeproblemer, som blant annet grå stær, pterygium, og forandringer eller skader på hornhinnen. I verste fall kan det føre til blindhet.

Les mer: - Øynene kan bli brent

Ta vare på håret
Sol og saltvann sliter på håret, og kan gjøre det både slitt og livløst. Å ta vare på håret både før, under og etter sommermånedene er viktig - om du vil ha sunne og glansfulle lokker.

- Det er viktig å bruke hårprodukter med UV-beskyttelse. Disse produktene beskytter håret like godt som solkrem beskytter kroppen, sier Pål Normann Nilsen ved Gabel Frisør til Side2.

Det er varmen som gjør at håret blir spesielt slitt om sommeren. Varmen åpner hårstråene slik at oksygen slipper inn, og dette setter i gang en del prosesser som kan være svært skadelige for håret.

Det er derfor viktig å bruke solsjampoo, samt å kure håret godt både før, under og etter ferien.

Les mer: Slik redder du håret i sommer

Bli en trendy beach-babe
Skal du være trendy på stranden, kan du i år velge både badedrakt og bikini.

- Når det kommer til bikinien ser vi mye asymmetrisk, sterke farger, samt Hawaii eller tropiske mønster. Badedrakten er superpopulær i år. Den skal gjerne være 70-talls bohemchic. Gull er hot på badedrakt, sier stylist June Therese Karlsen til Side2.

Skal du se fresh ut på stranden, bør du ikke glemme sminken. På leppene kan du ta på en sterk rosafarge eller matt oransje om du skal være trendy.

- Mitt tips er mineralpudder med glød, eller en make up krem med farge og høy solfaktor, sier stylisten.

Les mer: Slik blir du en beach-babe

Sommerkroppen
Selv om du begynner å få dårlig tid, kan du allikevel rekke å stramme opp kroppen til sommerferien.

Med et godt treningsopplegg, og et sunt kosthold har du et godt grunnlag.

- Synlig treningseffekt kan du forvente etter en til to måneder. Ved å trene styrke får du mer muskler og dermed en strammere kropp. Kondisjonstrening og riktig kosthold vil gi en gradvis vektreduksjon, og bidra til at kroppen blir strammere, sier Andreas Opshaug Bakke i Sats til Side2.

Nå som det er varmere i været er det også gode muligheter for å trene ute. Også mens du er på ferie, kan du beholde figuren ved å jogge på stranden, og trene med en treningsstrikk.

Les mer: Få superkropp hele sommeren

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!