(SIDE2): I sesongens aller siste «Trekant»-episode utforsker Johanna Djena Zamble (21), Even Jørs (20) og Benjamin Silseth (20) hvor langt de selv er villige til å gå for å tilfredsstille seg selv og sin partner.

Mens Sebastian og Even blant annet får et lynkurs i BDSM, som er et symbol for den sadomasochistiske-subkulturen, sendes Johanne på et analsexkurs.

- Lite om nytelsen av analsex
Til tross for 20-åringens optimistiske innstilling kan man ikke unngå å legge merke til de mange pinlige situasjonene under det såkalte fuckshop-kurset holdt av prosjektleder i Helseutvalget, Walter Heidkampf.

- Vi prater veldig lite om nytelsen med analsex. Kan analsex være bra eller dårlig? Det går mer mot det at det er noe man skal skamme seg over og som ikke har noe med nytelse å gjøre overhode, sier prosjektlederen.

- Om vi vet hvordan kroppen fungerer har vi større forutsetninger for å sette grenser for hva man vil gå med på og ikke gå med på, legger han til.

SE ET KLIPP FRA SERIEN HER:(Artikkelen fortsetter under bildet)

HTML EMBED

Redslene ved analsex
Forventningspresset omkring hva man som ung skal ha gjort av krumspring i sengehalmen er stor, og undersøkelser viser at både analsex og gruppesex er kjente begreper blant barn helt ned i elleveårsalderen.

Johanna forteller at hun assosierer analsex med smerte og hun avslører at hun er veldig redd for at partneren skal få hennes avføring på seg.

Heidkampf forteller blant annet om hvordan man kan tømme tarmen før man skal begir seg ut på analsex, hvilke stillinger som fungerer best for å unngå smerter og hvordan man går fram for å redusere smerten om man aldri har prøvd denne formen for sex før.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det finnes et press
Opplæringen inneholder både overhead bilder og ulike sexleketøy, og Heidkampf tar seg også tid til å vise hvilke stillinger Johanna kan prøve når hun skal teste analsex for første gang.

- Jeg synes ikke det var så ille jeg at han viste de forskjellige stillingene. Jeg synes det var bra for det var egentlig veldig lærerikt, sier Johanna etter seansen.

Kurset tar også for seg grensesetting og Heidkampf legger ikke skjul på at til tross for at han nå lærer 20-åringen hvordan hun skal ha analsex er sexpresset rundt hva ungdom skal ha gjort under dyna altfor stort nå til dags.

- Det finnes et press av hva man skal ha prøvd og ikke prøvd. Når man er 16, 17, 20 år skal man være like erfaren som en 40-åring og det er jo bare tull. Sånn ser det ikke ut i dag, mener han.

«Trekant» ser du på NRK3 onsdager kl. 21:30, eller på nett.