Ann Mari Olsen (24) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym.

Hvor mye teller utseende??

Spørsmål: Hei, Ann Mari! Jeg er en litt stor gutt og lurer egentlig på hvor mye utseende og kropp på en gutt har og si for en jente! tørr å påstå at jeg har et helt ok utseende i ansiktet, men kroppen min ellers er "lubben". Jeg er populær hos jentene, riktig nok kun som venn... føler at jeg alltid blir låst i vennesonen, og det mest på grunn av kroppen min. hvordan kommer man seg ut av vennesonen?

- Mann (18)

Svar: Det har ikke mye å si, helt ærlig. Det er personligheten man faller for og da har noen ekstra kilo ikke noen betydning. Liker man en person så går ikke det bare på utseendet. Selvfølgelig er det ytre det man først legger merke til, men det er absolutt ikke det som har noe å si i lengden. Jeg tror nok grunnen til at du ikke kommer lenger enn bare til vennesonen er at du ikke lar deg selv gå lengre. Du må tørre å flørte litt med jentene du også å vise at du er interessert!

- Ann Mari

Jeg holder i flere timer

Spørsmål: Hei, jeg har et problem med at jeg holder litt vel lenge ut kan du si. Jeg har ingen problem med å bli tent eller å ha lyst på dama mi. Heller ikke noen av dem jeg har vert med tidligere. Syns det blir litt vel lenge å holde på i flere timer og ikke komme noen vei. Har prøvd rollespill og litt forkellig morro men, ja. no luck.. Noen tips?

- Mann (25)

Svar: Flere timer synes jeg hørte litt lenge ut, det kan bli slitsomt i lengden. At du kommer sent får du ikke gjort så veldig mye med, men det hjelper selvfølgelig å være veldig kåt når du først har sex og at du fokuserer på de tingene du liker. Du burde også prøve å kjøpe noen oljer som øker intensiteten og det blir ekstra følsomt for deg, det finnes en del å velge mellom og kanskje det kan bidra at sex blir mer sensitivt for deg og du får orgasme fortere. Alle har sine egne triks på hvordan man får lettest orgasme- finn din og avslutt med det hver gang. lykke til!

- Ann Mari

Jeg vil bare ha det gøy, hun vil ha mer

Spørsmål: Hei. Jeg har holdt på med ei dame i snart fire måneder og hun har blitt forelsket i meg. Jeg er bare ute etter å ha det gøy og ønsker ikke noe mer en uforpliktende sex. nå har vi "THE TALK" ca her gang vi møtes, men jeg greier alltid å ro meg i land. heldigvis. Hun spør veldig om jeg har vært i et dårlig forhold før etc. fordi hun ikke skjønner hvofro jeg ikke får følelser for henne. Faktum er jo egentlig bare at jeg ikke har følelser for henne, men at jeg jatter litt med slik at jeg enkelt kan få meg noe. Det hjelper heller ikke at hu er lillesøstra til en kompis. Har nok virkelig surret meg inn i noe som er vanskelig å komme meg ut av. Hva skal jeg gjøre? Kan jo ikke tvinge meg selv til å få følelser for jenta? men begynner å dra den litt langt kanskje? likevel er det veldig behagelig å kunne få seg et enkelit ligg når jeg ønsker det. At hun fortsatt vil holde på med meg er vel kanskje fordi hun håper jeg skal få følelswer. takkr for svar mvh Pål

- Mann (23)

Svar: Har du ikke følelser for henne så er jo det greit, det er en ærlig sak det. Man får ikke tvingt på seg følelser, men jeg synes du burde være ærlig med henne om det også og ikke lure henne. For det er jo det du gjør nå, du gir henne håp hver gang dere møtes, men vet du at det aldri kommer til å bli noe mer enn kun et sexforhold så må du også si det til henne slik at hun kan forholde seg til det. Og det hjelper vel heller ikke særlig at hun er lillesøsteren til kompisen din, det kan bli dårlig stemning da. Du er en ung mann så om det er et ligg du er ute etter så er jo ikke det den vanskeligste sak heller. Gjør som du vil- bare ikke sår andre unødvendig.

- Ann Mari

Han tar ikke på meg lenger

Spørsmål: Hei! Min mann og jeg har vært sammen i 10 år og gift i 5. I begynnelsen hadde vi et veldig godt sexliv, men etterhvert ble det mer og mer sjeldent. Det er nå ca 1,5 år siden vi har hatt sex og det er blitt så ille at han overhodet ikke tar i meg i det hele tatt. Ikke så mye som en klem. Jeg har prøvd å gi ham klemmer, men han trekker seg unna. Ellers i forholdet har vi det helt fint, men det fysiske er totalt fraværende. Jeg prøvde å ta det opp med ham flere ganger, men da sier han bare at han ikke synes at det er et problem i det hele tatt. Dette problemet har gjort meg veldig usikker og deprimert og jeg lurer på om han bare rett og slett ikke vil ha meg lengre. Hva skal jeg gjøre?

- Kvinne (30)

Svar: Selv om du føler at alt ellers er fint så er det nok noe som skurrer i hverdagen også, at han ikke vil gi deg en klem en gang er jo ikke bra. Det er vanlig at sexlivet ikke er like spennende etter så mange år, men man skal jo fortsatt ha ønsket og behovet for å tilfredstille hverandre og ha det bra sammen intimt. Kanskje parterapi kunne vært noe for dere? Det er litt tabu og søke hjelp i Norge, men å ha en objektiv tredjepart som lytter til det dere begge har å si kan virkelig være til hjelp og det kan løse mange problemer. Du har jo prøvd å ta det opp med han uten bedring før og jeg forstår godt at dette går utover selvfølelsen din! Om han ikke vil være med på det du foreslår så kanskje du kan ta en time å snakke med noen å få gode råd fra folk som har utdanning innen dette området for det virker ikke som en vanlig prat vil hjelpe. Lykke til!

- Ann Mari

Jeg vil gi henne noe spesielt

Spørsmål: Hei, Ann Mari. Først og fremst vil jeg bare takke deg for en kjekk, nyttig og lærerik spalte. Jeg har vært sammen med kjæresten i snart 5 år. 2 år etter at forholdet ble innledet var jeg utsatt for en ulykke. Jeg ble tatt av snøskred i Canada og ble funnet under massen med 4 brudd i ryggen. Fra jeg var 16 til jeg var 19 år satt jeg i rullestol. Legene sa at jeg mest sannsynlig hadde gått mine siste skritt. Jeg ble redd for å miste kjæresten, men var hele tiden fast bestemt på å motbevise legenes teori. Det tok meg tre år med hard trening før jeg omsider for 2 uker siden tok mine første skritt på tre år. Jeg fikk stor støtte av familie, venner, leger og ikke minst av min kjære. Hun har stått ved min side gjennom samtlige minutter. Hun har hatt meg med på sosiale sammentreff og vist at hun virkelig er noe å ta vare på og at hun er ei jente som er verdt vær eneste krone. Det at hun hadde tålmodighet til å vente, det at hun hadde tro på meg og ikke minst det at hun ikke gikk fra meg. Som du sikkert forstår har vi ikke hatt det ultimate sexlivet, men det er noe som er innen rekkevidde for en 19-åring som akkurat har lært seg å gå! Hva kan jeg gjøre for å takke henne? Jeg er jo verken sprek eller sterk i bena og lurer på om du har forslag på stillinger (utenom når hun rir meg) som ikke krever veldig mye av mine ben? Takker på forhånd for svar.

- Mann (19)

Svar: She´s a keeper! Hun virker som ei kjempebra jente med riktige verdier, det er virkelig ikke mange som hadde klart det i så ung alder så at du betyr mye for henne har du fått bevist på den beste måten. Jeg tipper at både du og henne er overlykkelige at det har gått rette veien for deg så at sexlivet ikke er helt optimalt ennå er ikke noe å tenke på. De fleste stillinger utenom misjonær går an å gjøres om så du ikke trenger å belaste kroppen din for mye, jeg anbefaler egentlig dere bare til å prøve ut hva som er best for deg. Kroppen din vil jo bli sterkere etterhver med mer trening og da kan dere heller prøve ut alle stillinger dere måtte ønske da. Du ønsker å gi henne noe tilbake, hva med en ferietur eller en langhelg bort til et koselig sted der dere kan slappe av sammen, kun dere to og nyte litt kjærestetid sammen?

- Ann Mari

Jeg er for usikker

Spørsmål: Må bare si jeg elsker spalten din og prøver å lese så mye som mulig! Du er den eneste jeg mener kan løse problemet mitt og kan søke råd hos. Jeg ser ei pen jente som jeg virkelig har lyst å komme i kontakt med/snakke med og bli bedre kjent, kan være hvor som helst. Men der stopper det. Problemet mitt er at jeg hele tiden ignorerer muligheten, går videre og ender opp som en taper. Vet ikke om det er frykten for å bli rejecta, hun er med venninner, eller usikkerheten ved meg selv. Det er nok det siste; at jeg er usikker. Har alltid vært det egentlig. Det er det som gjør motstand på meg, altså holder meg tilbake. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for at jeg kan endre på det.

- Mann (21)

Svar: Du vet svaret selv, og det er at du er usikker på dette området. Om du hele tiden tenker på faren ved å få et nei så setter du unødvendig press på deg selv og det gjør deg enda mer usikker. Prøv å bli mer utadvendt, snakk mer med folk og ta initiativ. Bare vær hyggelig og deg selv, ikke tenk på at du må flørte- det kan du ta når du føler deg komfertabel med å snakke med jenter på en vanlig måte. Det å sjekke opp jenter er egentlig ikke så hokus pokus som dere gutter kan tro, det gjelder bare å komme i kontakt med oss å få en god tone. Da er det bedre å gå forsiktig frem og bare snakke vanlig sammen enn at vi merker at du virkelig forsøker på noe mer, det kan bli litt for desperat så bare start å snakk med jenta du er interessert i, gi henne et hyggelig komplimant og igjen-hver deg selv. Det er det viktigste. Lykke til!

- Ann Mari

Hun vil ha med en mann til

Spørsmål: Hei jeg er sammboer med ei yngre jente på 25, hun sier hun er veldig fornøyd med sex livet våres vi har sex veldig ofte og begge to er veldig kåte, men hun har en fantasi om å ha trekant med en mann til, jeg tenner også på dette da vi har sex i sammen og vi snakker om det, men er veldig usikker etter vi er ferdige. hun er også redd for at det skal gå utover forholdet våres. men vi klarer ikke slutte å tenke på dette og har veldig lyst til å prøve. er det normalt at hun har denne fantasien og at hun har det bra i vårt forhold samtidig? og hva bør vi tenke på hvis vi ønsker å gjennomføre dette?

- Mann (37)

Svar: Det er en veldig vanlig fantasi, men det er få som faktisk gjennomfører det da det er en risk å ta. Man vet ikke hvordan det blir i etterkant, men om dere velger å ha en trekant så er det viktig å ha noen kjøreregler på hva som er tillatt og ikke. Da kan dere unngå eventuelle feller. Det er viktig å snakke om det i forkant om hva dere begge to ønsker å få ut av det her, hvem dere skal velge og hvor delaktig denne personen skal være. Dere virker veldig åpne om sex så da skal det ikke være noe problem å tørre spørre henne om ting du lurer på om en eventuell trekant. Er du usikker så anbefaler jeg deg til å vente med å si ja, det er forskjell på fantasi og virkelighet så vær sikker på at du vil se en annen mann ha sex med dama di og at dette er noe du også tenner på før du gjennomfører det.

- Ann Mari

Hår på kroppen?

Spørsmål: Jeg lurer på om hva jentene syns om hår på kroppen. Er det sexy med mye av hår på leggene, bryste eller blir det ekkelt?

- Mann (23)

Svar: Jeg er ingen stor fan av det personlig, men dette er jo en smaksak det her. Alt med måte mener jeg, dere er jo tross alt menn så litt hårete bein og bryst er tillatt det.

- Ann Mari

Hvor lenge burde forspillet vare?

Spørsmål: Hei. Kan en dame bli utslitt av at jeg har et for langt forspill før vi har sex? Hva ser du på som et godt forspill og hvor lenge skal dette vare?

- Mann (19)

Svar: Utslitt vil hun nok ikke bli, det skal en del til for at hun blir det. Hvor langt et forspill skal være kommer helt ann på situasjonen mener jeg, noen ganger holder det med 5-10 minutter fordi man er veldig kåt, andre ganger er det bedre med lang tid. Hva som er lang nok tid er individuelt, noen bruker lengre tid på å bli tent og klar for sex og må derfor vie lengre tid på forspill. Hovedpoenget er jo å nyte og tilfredsstille hverandre så et bra forspill i mine øyne er der begge får det de vil. En god huskeregel for dere menn er å sørge for at dama får orgasme under forspill så er dere sikret at hun har fått det før dere går over til å ha sex.

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.