Allerede før NRKs sexopplysningsprogram «Trekant» har hatt premiere på skjermen, ringes og mailes NRK ned av sinte TV-seere.

Det er ingen utenfor NRKs vegger som vet noe særlig om «Trekant», annet enn hvem som skal lede programmet, og noen av emnene som skal tas opp.

Det stopper imidlertid ikke den kristne TV-kanalen Visjon Norge fra å oppfordre til å «gi NRK en tyfon» - ikke bare en vanlig telefonstorm - og oppgir NRKs telefonnummer til sentralbord og publikumsservice på sine nettsider.

- «Trekant» lar tre unge mennesker utforske ulike variasjoner av sex for åpent kamera, skriver Visjon Norge om programmet.

Det stemmer imidlertid ikke, om vi skal tro på Ung-redaktør Håkon Moslett.

- Nei, det blir ikke sex foran kamera. Det aller meste i programmet skjer fullt påkledd, og handler om god, gammeldags folkeopplysning – fortalt på en moderne måte, sier Moslet i NRK P3 til NRK.no.

Så langt har over 200 personer ringt og sendt e-post til NRK for å klage på «Trekant». På nettsiden sin gjengir NRK noen av klagene som har kommet inn.

«Jeg ønsker å meddele at programmet «Trekant» er helt uhørt og uakseptabert! Jeg ber dere om å legge ned alle planer om å sende dette programmet! I Vår Herre Jesu Kristi Navn, Amen!»

- Anonym e-post til Publikumsservice

Moslett presiserer at «Trekant» er et opplsyningsprogram som handler mer om å høre enn å røre, men han tror samtidig programmet som følger tre ungdommer som skal utforske sexens verden, kan splitte seerne i to.

- Vi skal lage programmer som treffer den unge, norske virkeligheten. For dagens ungdom er sex definitivt et viktig tema. Men jeg forstår godt at «Trekant» kan dele publikum i to, med ungdommen på den ene siden og de voksne på den andre, sier Moslet.

«Trekant» har premiere på NRK3 klokken 21.30 onsdag 3. november.