Shia LaBeouf skriver på Twitter at han trekker seg fra offentligheten på grunn av «angrep mot hans kunstneriske integritet.» ifølge den britiske avisen The Independent.

Den 27 år gamle skuespilleren, kjent fra blant annet de tre «Transformers»-filmene og «Wall Street - Money Never Sleeps», har vært i hardt vær den siste tiden etter at i 2012 fikk i oppdrag å lage en kortfilm for filmfestivalen i Cannes.

Les også: Sendte bilde av penisen

Da filmen ble lagt ut på internett senere samme år, gikk det ikke lang tid før en rekke seere ante ugler i mosen. De mente nemlig at de hadde sett det samme plottet, dialogen og de samme karakterene før - i tegneserien «Justin M. Damiano» av den amerikanske tegneren Daniel Clowes.

Plagierte unnskyldning?

Det var ikke annet å gjøre enn å legge seg paddeflat for unge LaBeouf.

«Kopiering er ikke særlig kreativt arbeid. Å være inspirert av noens andres ide og det å produsere noe nytt og annerledes ER kreativt arbeid», skrev han på Twitter.

Dessverre for LaBeof, så stoppet det ikke der. En oppmerksom leser oppdaget at unnskyldningen hans var mistenkelig lik et innlegg som hadde blitt lagt ut på Yahoo Answers for fire år siden.

4. januar la han også ut en tweet, som tidligere har blitt postet av rapperen Gucci Mane, uten å kreditere eller sitere «opphavstvitreren».

Trekker seg

Kritikken har følgelig haglet mot filmstjernen, som blir latterliggjort på sosiale medier, både av fansen og av kolleger i Hollywood.

Fredag fikk han nok. LaBeouf kunngjorde at han trekker seg fra offentligheten.

«Etter de siste angrepene mot min kunstneristiske integritet, så trekker jeg meg fra offentligheten», skrev han på Twitter, og fulgte opp med denne:

«Takk til alle som har støttet meg.»

Hva han legger i dette, vites ikke. Kanskje handler det om en pause fra sosiale medier, kanskje så finner han seg en jobb utenfor underholdningsindustrien.

Shia LaBeouf er for tiden aktuell i Lars von Triers mye omtalte film «Nymphomaniac», som handler om en selverklært nymfoman kvinne. LaBeouf spiller hennes sjef.

HTML EMBED