Gå til sidens hovedinnhold

Trekker PFU-klage

Det går mot forsoning i Fædrelandsvennen.

Redaksjonsklubben i Fædrelandsvennen trekker nå klagen til Pressens Faglige Utvalg, PFU, mot eget mediehus.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Mandag redegjorde sjefredaktør Hans Christian Vadseth for ledelsens standpunkt. Tirsdag hadde journalistene i avisen klubbstyremøte hvor det ble konkludert med at forklaringen til Vadseth ikke var god nok.

Legger seg flat
Dagen etter ble brevet overlevert og torsdag svarte Vadseth med å ligge seg flat.

Sjefredaktøren beklager i dag utgivelsen av temaavisen «Sørlandsparken» på lederplass. Nå er redaksjonsklubben og sjefredaktør Hans-Christian Vadseth enige og dermed er klagen historie.

Samtalene har klargjort en felles oppfatning om at temaavisen, i den formen det ble utgitt, er et brudd på god presseskikk. Dette handler blant annet om at annonsebilaget ikke var godt nok merket som annonse, og dermed kunne oppfattes som en del av Mediehusets redaksjonelle produkt, skriver Vadseth og klubben i en felles pressemelding.

- Det var viktig for oss å reagere sterkt på Sørlandsparken-bilaget, som vi oppfattet som et brudd med både Vær Varsom-plakaten og Tekstreklameplakaten. Nå gleder det oss at vi gjennom en intern dialog de siste dagene har brakt på det rene at vi og sjefredaktøren er enige om at temaavisen slik den fremsto 2. januar bryter med god presseskikk, sier Gauslaa.

Skal rette feil
- Den første utgaven av annonsebilaget bryter med både med våre interne regler for reklamebilag, og med eksterne pressefaglige regler. Når neste utgave av bilaget kommer ut i slutten av neste måned, skal feilene være rettet opp, sier han og legger til:

- Vi har lagt bak oss en periode der den interne kommunikasjonen har vært vanskelig. Ingen liker å ha det sånn. Når vi nå har funnet ut av dette, og klubben har trukket sin klage, er jeg glad. Jeg vil også understreke at jeg fortrekker å være leder for en engasjert redaksjon der medarbeidere er opptatt av presseetikk og vår integritet og tillit hos leserne, framfor en gjeng med uengasjerte folk.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Ser framover
Nå er klubbleder og sjefredaktør enige om å legge hele saken bak seg.

- Vi ønsker ikke å være på kant med ledelsen, og misliker sterkt når klimaet mellom oss og sjefredaktøren er dårlig. Dette har vært en krevende tid for redaksjonsklubben. Medlemmene er tilfredse med at all tvil om redaktøransvaret for temaavisen er fjernet. Lærdommen skal hele huset ta med seg videre, sier Marianne Gauslaa.

Hun er stolt av samholdet og stayerevnen blant redaksjonsklubbens nærmere 100 medlemmer. Vadseth roser også sine medarbeidere:

- Jeg vil også legge til at jeg er oppriktig imponert over hvordan redaksjonsklubbens medlemmer har maktet å fokusere på jobben sin i disse ukene. Dette tar jeg som uttrykk for ansvar for egen arbeidsplass, og enda viktigere, det vitner om en respekt for leserne og tv-seerne våre, sier han.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken