Gå til sidens hovedinnhold

Her trener du billigst

Treningssentrene lokker deg med kampanjer, men 3500 kroner skiller det dyreste fra det billigste. Se hvor du trener billigst.

(SIDE2): Vi tok en ringerunde til de største treningssentrene for å finne ut hvem som har de beste tilbudene i januar.

HER ER RESULTATET:

SATS:
Dette står på Sats sine sider: «Meld deg inn nå! Du får fri innmelding, bag og trening til fjorårets priser»

Med liten skrift står det: «Tilbudet gjelder 12 måneders medlemskap innen 31.01.08. Administrasjonsgebyr tilkommer. Kan ikke kombineres med andre tilbud, med unntak av bedriftsavtaler.»

Når vi ringer får vi vite at alle må betale et administrasjonsgebyr på 199 kroner, at prisene for i fjor ikke er satt opp enda. Dette gjelder derimot bare for januar.

Du kan også få gratis prøvetime. Vi sjekket hvor mye et medlemskap kostet ved Sats Ila og der lå prisen på 559 kroner per. måned hvis du binder deg for et helt år. Du slipper altså innmeldingen på 398 kroner og får en bag på kjøpet.

MINSTEPRIS FØRSTE ÅRET: 559 kroner x 12 måneder = 6708 kroner + administrasjonsgebyr på 199 kroner.

TIL SAMMEN: 6907 kroner.

(Hvert år er det en prisstigning på mellom 10-20 kroner)

Her finner du ditt senter

ELIXIA :
På nettsidene til Elixia står det ingenting om noen kampanje. Men når vi ringer får vi vite at på Elixia-dagene er det fri innmelding. Da slipper du altså gebyret på 360 kroner. Elixiadagene er 14. og 15. januar på alle sentre i landet. Vil du trene på et Elixia-senter koster det 569 kroner i måneden dersom du binder seg for 12 måneder. Senteret har ikke prøvetime.

MINSTEPRIS FØRSTE ÅRET: 569 kroner x 12 måneder = 6828 kroner

Her finner du ditt senter

Friskis & Svettis
Denne kjedens januartilbud gir deg 800 kroner i gavekort på treningssko eller treningstøy dersom du binder et medlemskap for 12 måneder eller forhåndsbetaler for 8 måneder. Det koster 358 kroner i måneden hvis du binder deg for 12 måneder.

MINSTEPRIS FØRSTE ÅRET: 358 kroner x 12 = 4296 kroner

USIKKER PÅ OM SUNN LIVSSTIL VIRKELIG GIR DEG MER ENERGI? Vi testet hardkjøret i en måned og her ser du resultatene: Bli sprek på en måned.

Her finner du ditt senter

Treningshuset
Her har de ingen januarkampanje. Det koster 420 kroner dersom du binder deg for 12 måneder og 510 kroner dersom du binder deg for bare 6 måneder. Senteret har ikke prøvetime og en drop-in time koster 140 kroner.

MINSTEPRIS FØRSTE ÅRET: 420 kroner x 12 måneder = 5040 kroner

Her finner du ditt senter

Nautilus
Vi ringte opp Nautilus på Furuset som kunne fortelle at de ikke hadde noen januarkampanje. Her koster det 295 kroner i måneden for alle. Ingen innmeldingsavgift.

Telefonnummer Nautilus Furuset: 22 32 08 80

MINSTEPRIS FØRSTE ÅRET: 295 kroner x 12 måneder = 3540 kroner

KRØNSJ
Hele januar slipper du innmeldingsavgiften på 500 kroner. Månedsprisen ligger på 420 kroner per. måned og du kan få gratis prøvetime. Dette senteret har ingen bindingstid! Til gjengjeld er det 2 måneders oppsigelse.

MINSTEPRIS FØRSTE ÅRET: 420 kroner x 12 måneder = 5040 kroner

Her finner du Krønsj

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KONKLUSJON:
Ingen av de sentrene vi sjekket hadde innmeldingsavgift i januar. Så her er det noen kroner å spare på å begynne å trene nå. De fleste sentrene har spesialpriser for studenter og bedrifter, men vi tok utgangspunkt i et helt standard medlemskap ved ett senter uten noen rabatter. Månedsprisen varierer en del, men det gjør også hva du får for pengene. Sats skiller seg ut fordi de har et stivt administrasjonsgebyr. På Friskis & Svettis får du faktisk gavekort på hele 800 kroner om du blir medlem, mens på Sats får du en bag. Ingen andre sentre tilbyr noe ekstra.

Det viktigste for deg vil være månedsprisen og du bør ikke betale innmeldingsavgift for å starte treningen i hele januar. Ellers er det individuelle forskjeller og behov hos den enkelte som bør avgjøre hvilket senter du velger.

For øvrig er det mange av sentrene som kjører kampanjer kontinuerlig og vi mistenker de for å bruke innmeldingsavgiften som et markedsføringsframstøt i januar. Det er i hvert fall lenge siden vi har hørt om noen som har betalt for å få lov til å bli kunde på et senter.

LES: Spør Kari om trening nå

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff

Kommentarer til denne saken