(SIDE2): Tallerkener er tydeligvis ut og skåler er in!

Vi har tidligere skrevet om 7 mattrender for 2016 og nå må vi tilføye enda et punkt på denne lista. For nå er det blitt supertrendy å servere både frokosten, lunsj og middagsretter i små boller og skåler.

Flere fordeler

Du har kanskje sett «smoothie bowl», «powerbowl» og «fruit bowl» på både blogger og på Instagram, og flere mateksperter har spådd at disse matskålene blir en av de største mattrendene i 2016.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Blant annet så skriver The Australian at tanken med denne matskåla er at de skal inneholde et komplett måltid hvor ingenting mangler eller skal bli servert ved siden av. Alle ingrediensene «passer sammen» når det gjelder både smaker, tekstur og næringsstoffer, ifølge den australske avisen.

I tillegg så kan en slik matskål bidra til at det er lettere å kontrollere porsjoner samt at det er praktisk.

Smoothieskål

Den mest kjente matskålen er kanskje «smoothie bowl», men den siste tiden har det også blitt svært populært med såkalte «power bowls», ifølge Huffington Post.

En slik næringsrik matskål kan serveres både varm og kald, og inneholder en kombinasjon med for eksempel grønnsaker, quinoa, fullkornsnudler eller brun ris og en proteinkilde som for eksempel egg, bønner, nøtter eller grillet kjøtt som alt er blandet sammen i en smakfull saus i stedet for dressing.

Populært blant bloggere

Side2-blogger Maren Erdvik som står bak treningsbloggen FitLiving.blogg.no, skrev om smoothiebowl allerede i november i fjor.

«Resultatet ble overraskende bra, og jeg kjenner at dette kan bli en ny frokostfavoritt. Det jeg liker ekstra godt er alle mulighetene for topping, her er det jo kun kreativiteten som setter grenser. Jeg valgte en enkel kombinasjon av chiafrø og havregryn, men jeg ser for meg at kokosflak, kakaonibs, og gojibær er et annet spennede alternativ», forteller Maren i dette innlegget.

Også vår treningsblogger FitnessNora har lagt sin elsk på den nye mattrenden og har flere ganger delt oppskrifttips til smoothie bowls på sin blogg.

En typisk smoothie bowl har en litt tykkere konsistens enn tradisjonell smoothie og dekoreres med frukt og bær, frø og nøtter. Så skal den selvfølgelig serveres i en skål og spises med skje.