Gå til sidens hovedinnhold

Trendy i militærjakke

- Denne jakken kostet 30 kroner på en bruktbutikk i Paris, forteller frisør Birger Løkeng. Han følger gjerne den trendy militærmoten.

(SIDE2): Militærmoten er blant sommerens og høstens hotteste stil. Frisøren fra «Homsepatruljen», Birger Løkeng, elsker å blande stiler, og er tilhenger av både rock'n roll-, punk-, marine-, og militærstilen.

- Jeg elsker å mikse. En ren marinestil kan lett bli for feminin, mener han.

SE BILDER NEDERST PÅ SIDEN.

Inspirert av 50 og 60-tallet
Birger sitter i en brun retro-losje, i sin nye frisørsalong på Skøyen. Det er tydelig at både interiør og klær er hans største lidenskaper.

- Dette er typisk 50- og 60-talls inspirert. Jeg er opptatt av at det skal være hipt, men behagelig, forteller han.

In med retromannen
I ansiktet har tredagers-skjegget tydelig satt sitt preg på looken. Luggen ligger tungt ned i pannen.

- Den metroseksuelle mannen er byttet ut med den retrofile mannen nå. David Beckhams glattbarberte kropp er litt 90-tallet. Man skal se ut som en mann, men ikke være for glatt, mener han.

- Ikke forfall
Birger synes det likevel er greit at menn er opptatt av å ta vare på huden og kroppen.

- Ikke la deg selv forfalle. Gå gjerne til pedikyr og vær moderne, er hans råd til norske menn.

Hva er så Birgers heteste mote i sommer?

- Jeg kjører gjerne litt marinestil med et par lette hvite sommerbukser og hvite seiliersko. I livet vil jeg ha et tau, som jeg gjerne kjøper på en båtbutikk. En hvit t-skjorte er perfekt til et slikt antrekk.

Hvilke parfyme vil du velge?

- Hm... .

Birger tenker seg litt om.

- På en deilig sommerdag må jeg nok gå for Boss Sport. Det er en deilig og lett sommerduft, mener han.

Les Birger 10 siste motekjøp her - og se bildene lenger ned.

1. Bukselenke fra Costume International (London)
- Det har vært mye av denne typen accessories de siste årene, men er kanskje enda mer aktuelt nå. Det er også mer tilgjengelig. Gutter bruker mye mer accessories enn tidligere. Rockebølen er tilbake.

2. Bukse fra Travolta (Los Angeles)
- Marinestilen er in nå. Følger du den slavisk, kan det se ut som du jobber på et kjøkken. Jeg bruker gjerne rene blåfarger til marinestilen. En hvit t-skjorte og matrosjakke er kult til denne buksen.

3. Sko fra Andi (Australia)
- Disse skoene har overnattet fra 90-tallet. De er minimalistiske. Men det er en ulempe med hvite sko, fordi de må vaskes hele tiden.

4. Frisørsalongen «Adam & Eva» på Skøyen
- Jeg må jo ha med salongen som et av mine siste motekjøp. Dette er den andre salongen jeg er involvert i. Det er et typisk vestkant-område, og retro-stilen passer derfor perfekt inn i beliggenheten.

5. Stort sortbelte fra Lindeberg
- Jeg elsker belter. Et kult belte kan løfte et helt antrekk. Beltet kan gjerne se litt slitt ut. Accessoriesene kan gjerne se litt brukt ut nå. Jeg elsker å bruke accessories, det er det som skiller ut et helt antrekk. Jeg elsker også vintage. Det er det som gir antrekket ditt et personlig preg.

6. Militærjakke fra 2. verdenskrig
- Denne jakken er et loppisfunn i loppisenes hjemby, Paris. Jeg synes den er ultrakul. Jeg går også gjerne med plagg som ikke er direkte i motebildet, men militærstilen er jo in nå. Uniformsdetaljer er trendy, og det er også en mote som fortsetter utover høsten. Trendene forandrer seg ikke like fort som før, mener han.

7. PC (Travel Man c200)
- Det er viktigst å ha en pc som fungerer. Men det er kult når den både er funksjonell og har et bra design. Denne har også enormt god lagringskapasitet.

8. Jakke fraD'Squared (Voga)
- Denne militærjakken er kjempekul, og D'Squared er absolutt min favorittdesigner.

9. Sorte vintage-golfsko
- Disse skoene har jeg kjøpt ubrukt på loppis. Det er golfsko fra 50-tallet. De kan brukes til alt, og er fete til dress.

10. Sko fra Kowalski
- Dette merket lager bare vintage-inspirerte sko. De siste fem årene har det kun gått i sneakers. Alle de kjente merkene har tatt opp igjen sine tidligere modeller denne sommeren. Disse er i imitert skinn. Dette er kanskje sommerens kuleste skomote. Men til høsten er det boots som gjelder, forteller han.

Les flere 10 siste motekjøp her:

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken