(SIDE2): Treningskampanje med gjennomsnittskvinnen i hovedrollen skal få kvinner til å bli mer aktive.

«Vær fornøyd med den du er»

«This Girl Can» er en nasjonal kampanje utviklet av Sport England som ønsker å inspirere kvinner til å vrikke og bevege på kroppen som man selv vil, for å bevise at man kan bryte barrierer.

Det er en hyllest til aktive jenter som gjør sin greie på trening, uansett hvordan de gjør det og hvordan de ser ut, står det forklart på kampanjens nettsider.

Bakgrunnen for kampanjen skyldes blant annet ny forskning som viser at britiske kvinner er mindre aktive enn menn, og en av hovedgrunnene til dette handler om at kvinnene ikke er komfortable med sin egen kropp.

- Før vi satte i gang denne kampanjen undersøkte vi hva slags forhold ulike kvinner hadde til idrett og trening, forklarer Jennie Price, en av de ansvarlige for kampanjen, i en pressemelding.

- Noen av de mest vanlige grunnene for at kvinnene ikke var fysisk aktive var tid og kostnader, men den største årsaken var frykten for å bli sett ned på og dømt på grunn av at de ikke følte at de var godt nok trent eller var i «riktig størrelse».

Får kritikk

Den 90 sekunder lange videoklippet viser kvinner i ulike former og størrelser med forskjellig utgangspunkt som viser at de pusher seg selv uansett hvor de er og hvem som måtte se dem.

Kampanjevideoen er i skrivende stund snart sett av 5 millioner mennesker på YouTube og mange mener klippet er både flott og inspirerende, men det er likevel ikke alle som er like positive til klippet.

I kommentarfeltet på YouTube står det blant annet følgende:

«Jeg skjønner ikke greia, tjukke jenter kan løpe og de prøver å gå ned i vekt? Ja, hva så? Jeg skjønner ikke hva dere prøver å oppnå. Dette virker meningsløst».

«"Godkjenn hvem du er"? "Jeg er heit"? Hvis du vil trene eller drive med idrett så gjør du det. Å se "heit" ut bør være irrelevant så lenge du ikke håper å sjekke opp noen på trening.»

«Å kom igjen a. Problemet med slik kampanjer er at de blåser opp det kvinnelige ego. Å spille squash, å hoppe ut i et svømmebasseng eller å riste kroppen som en hip hop-danser er ikke prestasjon. Ingen bryr seg om du vil sparke en ball eller ikke. Stopp å tro at vi bryr oss om hva du gjør. Kom deg videre og slutt å forestill deg at annenhver person er opptatt av hva du driver med».

Hva synes du om videoen? Se den her:

HTML EMBED