Gå til sidens hovedinnhold

Lyst på en løpetur i Paris uten å dra til Paris?

- Ved hjelp av Google Streetview og en tredemølle kan du løpe hvor du vil i verden - hjemmefra.

(SIDE2): Men du trenger en tredemølle til 15.000 kroner og kanskje en TV-stue hvor tredemøllen kan ha plass.

Det er firmaet Abilica home training som har utviklet det nye systemet som de kaller for stream.

Selve tredemøllen styres nemlig av et nettbrett eller smartmobil og koblingen er trådløs. Du kobler opp appene Run on Earth og iConsole ved hjelp av Bluetooth og vips kan du løpe hvor du vil i verden med Google Street View.

- Dette er en helt ny måte å trene på, mener produktutvikler i Mylna, Asle Furevik. Han har vært med å utvikle det nye systemet og mener det blir en morsommere joggetur når du mentalt kan befinne deg et annet sted enn der du fysisk er.

Trening for familien?
Han mener også at hjemme trening er kommet for å bli.

- Denne kan brukes av hele familien og de 15.000 kronene du må ut med er ikke så ille likevel, når alle familiemedlemmene kan dra nytte av den, mener han.

Den billigste tredemøllen har en toppfart på 18 km/t, stort løpebånd og tåler en vekt på opptil 125 kilo.

Tredemølla fungerer ikke bare ved at den tar deg med ut på tur i Paris, Milano, New York eller Roma. Den regulerer også motstanden, så hvis du løper på en strand på Bali eller San Franciscos mange bakker blir det en tøffere økt. Tredemøllen beveger seg etter terrenget.

Treningsøktene kan selvsagt logges og deles på sosiale medier. Samme systemet kan også brukes på eliptikaler og sykler og treningsappene funker både for Iphone og android telefoner.

SE VIDEO UNDER:

HTML EMBED

.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken