Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk dette før du melder deg inn

Slik velger du det treningssenteret som passer deg.

(SIDE2:) Det er noen punkter det er greit å være klar over før du signerer medlemsskap på et treningssenter.

Hva ønsker du?
Januar måned er høytid for å signere kontrakt med et treningssenter i håp om at «NÅ skal jeg endelig komme i gang med gode treningsrutiner». For mange blir det dessverre bare med tanken, for enten om du ønsker å bli sterkere eller å gå ned i vekt, er nettopp det å vite hva du ønsker å oppnå avgjørende for hvor du bør trene og for at du vil fortsette å trene der, skriver Shape.com.

Finn ut dine behov
Å være medlem på et treningssenter kan ha sine fordeler. Mange sentre tilbyr for eksempel varierende gruppetimer, mulighet for personlig trener og selvfølgelig en hel haug med moderne treningsutstyr. Men selv om det kan virke fint og flott bør du stille deg selv noen spørsmål før du signerer medlemskap.

Er du mest glad i utendørs trening? Har du mulighet for å trene gratis gjennom jobben? Eller trives du best med å trene hjemme? Alle slike spørsmål vil hjelpe deg med å finne ut om det beste for deg er å faktisk bli medlem eller om det bare er bortkastede penger.

At treningsstudioet kan friste med de nyeste tredemøllene, SPA-anlegg eller flotte garderobeskap har null betydning hvis senteret ikke oppfyller dine treningsbehov.

Skill derfor mellom «hva du MÅ ha» og «hva som er fint å ha tilgang til». Er du for eksempel mest opptatt av styrketrening er det viktigste at treningssenteret kan tilby et romslig og velutstyrt område som tilfredstiller nettopp dette behovet.

Sjekk etter folks meninger i sosiale medier
Ikke la deg forføre av flotte reklamekampanjer og fengende slagord, men gjør heller litt ordentlig research. Sjekk ut både hjemmesiden og Facebookprofilen til ulike treningssentre for å finne ut hva de kan tilby og ikke minst hva andre mener om senterets treningsutstyr, kundeservice, hygiene, medlemsfordeler og lignende.

Få en gratis prøvetime
De fleste treningssentrene kan tilby en gratis prøvetime der du selv kan oppleve hvordan det egentlig er å trene der. En gratistime kan være en veiledningstime med personlig trener, en gruppetime med for eksempel yoga eller zumba, eller rett og slett en time der du selv kan gå rundt å teste ut ulike treningsapparater.

Uansett så kan dette hjelpe deg med å få en følelse om senteret tilfredstiller dine behov eller ikke.

Vær oppmerksom på detaljer
Når du først har fått en gratistime på et treningssenter så prøv å legg merke til detaljene. Er det godt nok lys, er det lange køer ved treningsapparatene, lang venteliste på gruppetimene, høy musikk og så videre. Ting som ikke virker så viktige første besøket kan senere bli ting du irriterer deg over.

LES FLERE TRENINGSSAKER HER:

Rensligheten og ryddighet er to eksempler folk gjerne ikke tenker over da de får en omvisning på senteret for første gang, men som kan være verdt å legge merke til. Dette gjelder ikke bare ute i treningsområdene, men også i garderobene og dusjene.

Beliggenheten er viktig
En av de hyppigste unnskyldningene for å droppe treningen er beliggenheten til treningssenteret man er medlem på. Finn derfor et studio som ikke er langt fra der du bor eller der du jobber.

Finner du et studio du må passere daglig for å komme til og fra jobb eller skole, er det mer sannsynlig at du vil bruke dette fremfor å være medlem på et studio som krever lang reisevei.

Pris
Er det flere treningssentre som er aktuelle så vil selvfølgelig prisen være en avgjørende faktor. Tenk over hvor du får mest for pengene, om det er bindingstid og eventuelle muligheter for frysing av abonnementet i for eksempel ferier, sykdom eller lignende.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken