Gå til sidens hovedinnhold

Treningen som reduserer matinntaket

Nok en grunn til å trene dersom du ønsker å gå ned i vekt.

(SIDE2:) Denne nye studien viser at utrente personer som begynner å trene reduserer matinntaket sitt, skriver trening.no.

Slikt trente gruppene
Studien så på hvordan matinntaket endret seg i løpet av en åtte måneders treningsperiode med utholdenhets- og styrketrening.

Forsøkspersonene var overvektige, og lite trente menn og kvinner, som ble delt inn i tre grupper. En gruppe som trente styrketrening, en som trente utholdenhetstrening og en som trente både styrke- og utholdenhetstrening. I denne test- og treningsperioden fikk ingen av forsøkspersonene noen form for kostholdsveiledning.

I løpet av den åtte måneders lange treningsperioden ble matinntaket, antall måltider per dag, kroppsvekt og fettfri vekt målt før og etter treningsperioden.

Resultat
Resultatene viste at gruppene som trente utholdenhet og kombinerte styrke og-utholdenhetstrening fikk en reduksjon i matinntaket i løpet av den åtte måneders lange treningsperioden. Matinntaket ble gjennomsnittlig redusert med 213 kcal per dag for begge gruppene. Inntaket av fett ble gjennomsnittlig redusert med 14,9 gram per dag for begge disse gruppene.

For styrketreningsgruppen var endringen i kaloriinntaket minimal. Det ble målt en gjennomsnittlig endring på – 3,0 kalorier per dag.

Konklusjon
Inaktive overvektige personer som gjennomførte et åtte måneders treningsopplegg, med enten utholdenhetstrening, eller en kombinasjon av utholdenhetstrening og styrketrening, reduserte sitt daglige kaloriinntak. Endringene i styrketreningsgruppen var minimal.

LES FLERE TRENINGSSAKER:

Fiberrik mat gir slankende effekt

Er kaffe og fet mat en dårlig kombinasjon?

Må du trene deg utmattet?

Kommentarer til denne saken