Gå til sidens hovedinnhold

Det kan bli dyrere å trene

Innføres moms på treningssentrene blir det 1500 kroner dyrere i året å trene.

(SIDE2): Kulturmomsutvalgets forslag om nye momssatser på kultur- og idrettsområdet gjør at det kan bli dyrere å trene på treningssenter.

Sjekk dagens priser: Her trener du billigst
Hva mener du? Si din mening under

Tirsdag for en drøy uke siden la Kulturmomsutvalget frem sitt forslag om nye momssatser på kultur- og idrettsområdet, inkludert trening på treningssentre.

Utvalget går inn for en modell med åtte prosent moms på utgående priser, det forbrukeren må betale, og fullt fradrag av momsen - opptil 25 prosent - på varer og tjenester som inngår i produksjonen av det man omsetter. Utvalget har foreslått 25 prosent på trening som en måte å dekke inn noe av statens tap på.

Reagerer
Moms på kultur og idrett vil føre til at det blir dyrere å være medlem hos SATS og andre treningssenterkjeder. Med det nye forslaget vil årsavgiften for å være medlem på senter som for eksempel Sats øke med mellom 200 og 1500 kroner, skriver Dagbladet.

– Dersom Regjeringen innfører nok en skatt på trening, legger de et nytt hinder for fysisk aktivitet og bedre folkehelse, sier informasjonsdirektør Anders Hall Grøterud ved SATS Norge i en pressemelding.

– Nå bør Kristin Halvorsen ta en grundig prat med sin statsrådskollega, helseminister Sylvia Brustad, som har lagt frem en strategi for bedre folkehelse. Her ønsker hun å legge til rette for at folk skal kunne velge en mer aktiv livsstil. En ny skatt på trening vil ha stikk motsatt effekt og gjøre oss mer inaktive, fortsetter han.

Ifølge SATS bygger Kulturmomsutvalgets arbeid på gale tall når det gjelder trening. Regnestykkene til utvalget viser en netto avgiftslettelse, mens en eventuell moms på trening vil ifølge treningssentrets reelle tall for 2007 innebære en avgiftsskjerpelse.

Følg med på våre helsesider her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Kommentarer til denne saken