(SIDE2): Mange finner ofte på en unnskyldning for å skulke en treningsavtale, droppe en treningsøkt, og noen trener ikke i det hele tatt.

Derfor har American Diabetes Association funnet en løsning - for hver unnskyldning du har for å droppe treningen.

Her er noen løsninger, skriver helsenettstedet HealthDay.

- Mener du at du ikke har tid? Start med å trene cirka 10 minutter per dag. Før du vet ordet av det, ønsker du å øke tiden du bruker på trening.

- Sliten? Hvis du er for sliten etter en lang arbeidsdag, kan det være en løsning å trene på morgenen før du går på jobb. Eller, hvis du har mulighet til det – tren i lunsjpausen.

- Utstyr er ingen unnskyldning. Du trenger ikke siste nytt eller det proffeste antrekket for å komme i form. Bare velg klær som er komfortable og gode sko.

- Du trenger ikke å trene med andre hvis du er sjenert eller ikke er fan av treningssentre. Ta en tur ut i naturen på egen hånd, eller kjøp en trenings-DVD og gjør en økt foran TV-en.

- Ikke vær redd for å bli støl. Ta det sakte og sørg varme opp, trapp ned etter en treningsøkt og strekk ut.

- Tren innendørs. Hvis du bruker dårlig vær som unnskyldning – tren på et treningssenter.

- Kjeder du deg er det lite motiverende å trene. Derfor bør du ha treningsrutiner du synes er gøy, og øvelser du ser fram imot å utføre.

- Penger er heller ingen unnskyldning. Ta en joggetur eller gå en tur, det er gratis. Du kan også ved hjelp av litt kreativitet lage dine egne vekter av for eksempel brusflasker.

TRENGER DU MOTIVASJON? Sjekk ut Side2s treningstester:

- 200 kalorier på ett kvarter

- 15 minutter er nok

Trening i 40 varmegrader

Genial stang med bøy

Skli deg til strammere kropp