Gå til sidens hovedinnhold

Bedre sex med trening

Forskere har funnet en enkel måte å få et bedre sexliv på.

(SIDE2): En ny undersøkelse viser at trening kan ha en positiv effekt på en manns libido, og evne til å få ereksjon. Dette melder den australske avisen news.com.au.

For å komme fem til resultatene brukte forskerne rotter, og delte rottene inn i to grupper. Rottene var omtrent to år gamle, som er en relativ høy alder for et gnagdyr.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Økt testosteronnivå
Den ene gruppen med rotter ble trent opp til å svømme 30 minutter om dagen, fem ganger i uken. Den andre gruppen gjorde ingenting.

Studien viste at de trente rottene hadde økt testosteronnivå, og forbedret aktivitet i måten de behandlet kjemikaliene som er ansvarlig for å skape en ereksjon.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Samme undersøkelse ble gjennomført på yngre rotter, og resultatet var det samme.

- Regelmessig trening kan forbedre en ereksjon ved å øke penible neurotransmitter og plasma testosteronnivåer i både unge og eldre rotter, konkluderer studien.

Bedre liv
Resultatene fra den tyrkiske undersøkelsen ble offentliggjort under «European and International Societies for Sexual Medicine», i Belgia tidligere denne uken.

- Om du trener disse aldrende rottene, som mest sannsynlig er lik alderen til menn i 60 og 70-årene, kan du forbedre måten deres blodårer fungerer. Teoretisk sett kan du forbedre helsen, utholdenheten og kvaliteten på livet, skal en Australsk helseekspert ved navn Chris McMahon ha uttalt i forbindelse med offentliggjøringen av undersøkelsen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken