(SIDE2:) At trening er bra for sexlivet er noe mange vet, men visste du at sex er en ypperlig treningsform?

Få nytt fra Side2: Klikk her!

For dem som frykter treningsstudioet er det gode nyheter at du kan forbrenne kalorier på en mye hyggeligere måte, hjemme i din egen seng. Forskning viser at når vi har sex, utsetter vi kroppen for samme fysiske påkjenninger som under en intensivt treningsøkt, skriver Aftonbladet.

Godt for så meget
Og ikke nok med det; Sex kan lindre hodepine, bygge opp immunforsvaret og få deg til å stresse ned. I tillegg kommer altså treningsfordelene.

Sex gjør at hjertet slår fortere, forbrenningen øker, vi får mer energi, strekker ut musklene og dermed brenner vi flere kalorier.

Undersøkelser viser at en gjennomsnitts runde i senga varer i cirka 30 minutter og forbrenner mellom 50 og 100 kalorier. Dette, som all annen trening, kommer an på hvor mye man veier, hvor varmt det er, intensitet og posisjon.

To kilo i året
Har man sex tre ganger i uka forbrenner man cirka 7500 kalorier på ett år, noe som grovt regnet er det samme som en løpetur på 12 mil! Men, jo hetere man har det i senga, desto flere kalorier er det som ryker. Med sex tre ganger i uka kan man forbrenne opp til 15.000 kalorier i året, noe som utgjør to kilo mindre på vekta.

Å øke dine sexaktiviteter forbedrer også helsa og velværet, og med stor sannsynlighet også forholdet til din partner. Men kan det bli for mye av det gode?

Dr. Claire Baily ved universitetet i Bristol mener at det i prinsippet ikke finnes noen risiko for å få sexoverdose. Faktisk så vil regelmessig sex gjøre at du får fastere mage og rumpe, og at kroppsholdningen din blir bedre.

Så hvis sengekosen frister litt mer enn joggeturen en rolig søndagsmorgen, så kan du bli hjemme med god samvittighet.