Gå til sidens hovedinnhold

Ny pille gjør deg topptrent

En ny pille kan holde kroppen i form uten at du trener.

(SIDE2): Amerikanske forskere har funnet to kjemiske stoffer som kan gi samme effekt som trening. Stoffene heter GW1516 og AICAR og lurer kroppen til å tro at den har gjennomgått en hard treningsøkt. Et funn for late mennesker, men kanskje en utfordring for idrettens dopingjegere, melder ANB fredag.

Muskelcellene tror de har trent, og endrer seg på samme måte som de gjør ved trening, ifølge forskning.no. Stoffene gjør at mengden fettsyrer og glukose i blodet reduseres, musklene blir større og forbrenningen øker. Til og med utholdenheten blir høyere.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mer utholdende
Det er forskere ved Salk Institute for Biological Studies i La Jolla i USA som har funnet ut at mus som blir behandlet med de kjemiske stoffene blir både sterkere og mer utholdende enn vanlig mus. Spesielt viste forsøk at trening kombinert med GW1516 økte musenes utholdenhet med hele 77 prosent sammenliknet med forsøksdyr som hadde trent uten det kjemiske stoffet. Mengden sammentrekkende muskler, som forbrenner fett, økte med 38 prosent.

Mus som ikke trente i det hele tatt, men fikk GW1516, økte utholdenheten med 44 prosent etter fire ukers behandling. Ifølge en av forskerne ved instituttet, Vihang Narkar, er dette en like stor forbedring som man kan forvente med jevn og langvarig trening uten bruk av medikamenter.

Test avslører
De to nye stoffene vil først og fremst kunne hjelpe mennesker med muskelsvinnsykdommer, eldre og syke som ikke kan trene eller folk med helsefarlig overvekt.

Men forskerne har også vært oppmerksomme på at slike treningspiller kan være svært attraktive for toppidrettsutøver. Derfor har de samarbeidet med den internasjonale antidopingorganisasjonen WADA og utviklet en spesiell test som avslører bruk av GW1516 og AICAR.

(ANB)

LES MER HELSE HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året