Gå til sidens hovedinnhold

Årets kuleste treningsformer

Nytt år og nye muligheter til å trene noe gøy. Sjekk treningssentrenes kule nyheter og Side2s favoritter her.

(SIDE2): Noe er nytt og noen av treningsformene er gamle travere du kanskje ikke har prøvd før. Her er våre treningsfavoritter for 2008.

Fekt deg i form
Det høres sært ut med fekting, men det er fantastisk gøy! Du må bare prøve. Vi testet treningsformen på Attaque fekteklubb for en stund siden. Hvis du er glad i å konkurrere og vil ha en god dose trening i tillegg er dette noe for deg. Du fekter med kårde og det gjelder å treffe motstanderen først, og hele kroppen er gyldig som treff. Det vil si at det gis poeng enten man treffer på benet, armen eller brystet. Hvis begge treffer samtidig gis det poeng til begge fekterne. Les saken: Blodtørstig fekteduell

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skli deg stram
Sats Gliding30: Nytt av året. Ved hjelp av disker som skaper ustabilitet, utfordres kjernemuskulaturen på en ny måte. Diskene glir lett på underlaget og blir brukt på mange morsomme og utfordrende måter under timen.

Trå til smekre toner
Sats Sykkel Klassisk: Nytt av året. En sykkeltime for de mer raffinerte. Her kan du nyte klassiske toner som Mozart og Beethoven mens kaloriene renner av deg. Tilbudet er begrenset til Sats Bekkestua og Sats Asker i enkelte Sats sentre i Oslo-området og i Sats Bergen. Sjekk ditt lokale senter.

Hipp dansematte
Sats MaskinDans: Nytt av året. Dansematter har lenge vært hipt utstyr til spillmaskiner. Nå har SATS plukket opp trenden og de kjører en gruppetime hvor instruksjonene kommer fra skjermen foran deg, og matten registrerer trinnene. SATS Njårdhallen, SATS Lillestrøm og en noen sentre i Oslo kjører timene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bli smidig som en katt
Stretching: Vi har testet stretching på Bårdar danseinstitutt. Det var ikke bare godt, men så utrolig deilig for kroppen og musklene. Om du trener mye så bør du unne deg en stretching-time i ny og ne. Les saken: Slik blir du myk og smidig

Også treningssentret Elixia har startet med stretching timer. Lengden på timene varierer, og kan vare fra 20-60 minutter.

Boks ut aggresjonen
Sats Box: - Det svettes og stønnes mens «We will, we will rock you» spyttes ut av høyttalerne. Heldigvis er det ingen tenner som må spyttes ut. Enn så lenge. Det ser ut som det er lett å bomme og treffe den andre midt på nesa, men ingen har fått blått øye ennå.
Slik beskrev Side2 denne timen da vi testet. Dette er rett og slett dritgøy. Ta med deg kjæresten, kompisen, venninnen din eller kom alene. Høy intensitet, gøy trening og du forbrenner en haug av kalorier. De fleste av SATS sine sentre har denne timen. Les vår test: Boks ut aggresjonen

Ashtanga baby
Kogi. Smak på ordet..Det høres i hvert fall ganske eksotisk ut! Slik beskriver treningssenteret Krønsj timen: Kondistime med ashtanga yoga. Øker fleksibiliteten, styrker pust og balanse, styrke og kondisjon. Middels intensitet. 40 min kondisjon og 20 min yoga. Treningsformen finner du på treningssenteret Krønsj.

Krønsj finner du her.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tren med kule
Girya: Nytt i fjor. Denne treningsformen har tatt helt av. Over alt hører vi folk som skryter av at de trener Girya på Elixia. Vi har ikke prøvd, men det skal vi!
Med en tung «bowlingkule» med håndtak, trener du styrke, bevegelighet, hurtighet, koordinasjon og kondisjon. Kulene finnes i ulike tyngder, alt etter nivå og ønsket intensitet.

MTV cool
Klar for funk, streetjazz, new style hip hop eller locking? Dans er gøy uansett hva du sier. Vi digger å danse og kan anbefale Street jazz på et av Oslos beste dansesentre, Spin Off.

«På Spin Off har vi kurs både for deg som aldri har danset før og for deg som allerede er godt i gang. Alle klassene varer i 60 minutter. En hel time bestående av oppvarming, noen teknikk øvelser, men mest av alt stiltrening. Det eksisterer et mangfold av stilarter i denne genren; Hip Hop, Body Popping, Locking, Streetjazz for å nevne noen. Noen pedagoger holder seg til èn stil, mens andre velger å kombinere. I disse klassen får du alt; Funky beats fra høytalerne, groovey mooves fra pedagogene og ikke minst god trening!»

Side2 testet StreetJazz: Løs og funky gatedans

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Også treningssentrene har ulike dansetimer. Vi liker SatsDans på Sats og AfroPowerDance på Elixia. Dette er trening for deg som vil ta av deg skoene og slippe deg løs!
Vi ble hekta: Het trening til afrikanske rytmer

Kampsport på ordentlig
Glem treningsentrenes halvfabrikat-timer som er inspiret av masse ulike kampsporter og gå for the real thing! Vi har prøvddet meste innenfor kampsport og vår favoritt er Taekwon - Do.

Vi testet et begynnerkurs i den koreanske kampsportenTaekwon-Do. Effektiv og morsom trening! Les mer her: Farlig kamp-trening

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!