Gå til sidens hovedinnhold

Ikke gå i treningsfellen

Dette bør du sjekke før du signerer treningsavtalen.

(SIDE2): Med nyttårsforsettene sterkt i minne løper en god del av oss mot treningssentrene like over jul. Men pass på at det ikke er lommeboken som blir slankest.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Forbrukerombudet har utarbeidet noen retningslinjer for hva du bør sjekke før du eventuelt signerer en avtale med et senter. Det finnes ingen forbrukerlov på området og heller ingen klageordning. Det betyr at treningssenteret i utgangspunktet står fritt til å utforme avtalen akkurat som de vil.

Forbrukerrådet lister en sjekkliste for hva du bør tenke gjennom før du binder deg. Først og fremst kan du tenke gjennom to ting:

1. Tilbyr senteret en treningsform du vil trives med over tid?
2. Undersøk kontrakten nøye før du signerer.

Har du først bestemt deg for at dette er senteret du vil gå for, så les kontrakten med argusøyne:

Sjekk pris - inkludert etableringsgebyr, oppstartsavgifter og lignende
Prislister skal være oppgitt på hjemmesidene eller i treningssenteret.

Er det bindingstid, i tilfellet hvor lang?
Ofte er det lange bindingstider, spesielt i forbindelse med tilbudskampanjer. Forbrukerombudet fraråder binding over lengre tid en ett år.

Hva skjer når bindingstiden utløper?
Mange kontrakter blir en løpende avtale selv etter bindingstiden er utløpt. Det betyr at du aktivt må si opp selv om du ønsker det.

Hvordan si opp?
Det skal være oppgitt i kontrakten. Er det ikke oppgitt skriftlig, gjør du lurt i å få det ned på papiret før du signerer.

Hvor lang oppsigelsestid?
En måneds oppsigelse er anbefalt i løpende kontrakter, men noen sentre kan operere med lengre oppsigelsestid.

Kan avtalen fryses?
Mange sentre tilbyr sine medlemmer å fryse abonnementet ved for eksempel svangerskap eller sykdom, og i denne perioden betaler du ingenting. Du må gjerne levere legeattest på dette for at det skal tre i kraft.

Kan man angre?
Signerer du avtalen på treningssenteret kan du ikke angre. Skriver du under på et annet sted enn fast utsalgssted, for eksempel fra en stand, gjelder angreretten.

Dersom treningssenteret ikke holder sin del av avtalen eller om det skulle oppstå uenigheter, hva gjør du da? Les mer på Forbrukerportalen her.

Kommentarer til denne saken