Gå til sidens hovedinnhold

9 irriterende ting gutta gjør når de er på trening

De løfter og stirrer, men å rydde på plass vektene klarer de ikke.

(SIDE2): Nettstedet WomensHealthmag.com har listet opp en rekke punkter om irriterende ting som særlig mannfolk gjør når de skal trene seg store og sterke.

Og siden Side2 er et kvinnemagasin, så lar vi oss inspirere og gjentar noen av punktene som vi tror mange jenter kan kjenne seg igjen i. I tillegg har vi lagt til våre egne punkter basert på egen erfaring.

Men det skal jo sies at det ikke bare er gutta som er de eneste som kan finne på mye rart når de er på trening.

Tidligere har vi for eksempel skrevet om 8 rare ting jenter gjør på trening og om 7 irriterende typer som mange støter på når man er på treningssenteret.

Nå kan du se om du kjenner deg igjen i noen av disse punktene:

1) Han som stirrer

Og stirrer, og stirrer, og stirrer! Greit nok at det er normalt å se på andre mennesker, men ta hintet når ei jente stirrer intenst tilbake, hever på øyenbrynene og forsøker å konsentrere seg om treningen. Det er heller ikke greit å ta bilder eller Snapchat-filmer av folk man ikke kjenner. Tidligere i år fant 19 år gamle Ronja igjen et treningsbilde av seg selv på Snapchat - ikke greit gutta, ikke greit!

2) Han som bruker speilet til å flekse muskler

Han poserer foran speilet, strammer bicepsen og trekker opp t-skjorta sånn helt tilfeldig - kjenner du igjen typen?

3) Han som glemmer deodoranten

Selvfølgelig er det normalt å bli svett når man trener, men enkelte lukter ganske ille allerede FØR de starter økta.

4) Han som ikke tørker opp svetten etter seg

Enten om man svetter lite eller mye så er det normalt å vaske treningsbenken når man er ferdig med å bruke den. Det er nemlig ikke så fristende å legge seg ned i en stor svettepøl.

5) Han som ikke rydder opp etter seg

Han kan ta 150 kilo i knebøy, reppe med 100 kilo i benkpress og trene med manualer som hver veier 40 kilo, men å rydde på plass vektene er tydeligvis veldig vanskelig for mange.

6) Han som skryter høyt av hvor mange kilo han løfter

- Men når han skal vise frem styrken så viser det seg at for eksempel knebøy utføres ved å senke rumpa 10 centimeter og ikke går dypt nok, eller at man bruker brystkassa som «sprettert» og løfter rumpa når man trener benkpress. Noen må bare alltid prøve å løfte mer enn det som er forsvarlig. Han har altfor tunge vekter på stanga, men likevel skal man prøve å gjennomføre løftet, gang på gang, etter flere mislykkede forsøk. Dette er alt annet enn imponerende!

7) Han som tror du inviterer til sex

Dette er særlig merkbart når man trener øvelsen hip thrust og det er nesten garantert at en eller annen mann som er i nærheten stopper i sin øvelse for å begynne stirre åpenlyst, (og vi snakker ikke øyekontakt).

- Som om det man driver med eeeeegentlig er en invitasjon til seksuelle tilnærmelser?!

8) Han som står ALT for nærme og analyserer alt du gjør

- Gutter som står ALT for nærme, smiler overbærende, liksom støttende og venter utålmodig mens du prøver desperat å komme deg gjennom de siste repetisjonene med en tiendel av vekttyngden han kommer til å legge på - DET er irriterende.

9) Han som aldri spør en gutt om når han er ferdig med racket

- Er det fullt på plattingene og i rackene, så har jeg lagt merke til at det alltid er jentene som først får spørsmålet «Har du mye igjen eller?», akkurat som at jenter ikke «trenger» rackene like lenge som gutta eller at de ikke har like mange sett å trene som mannfolka. Det er sjeldent jeg har sett at en gutt går til en annen gutt og spør om han er ferdig snart.

Kommentarer til denne saken