Gå til sidens hovedinnhold

Treningstrendene for 2007

Se hva ekspertene mener du kommer til å trene i 2007.

(SIDE2):

Kenn Hallstensen, Kostholds- og treningsrådgiver:

- Jeg tror at trening i grupper kommer til å styrke sin posisjon. I tillegg til spinning og step vil også styrketrening i grupper bli mer og mer vanlig i 2007.

Jill Jahrmann, treningsfaglig ansvarlig for S.A.T.S:

- Dansetrenden fortsetter. Personlig trening vokser i omfang og utvikles i ulike retninger. Styrketrening øker. De gode effektene av styrketrening blir stadig mer kjent, og resultatet er at styrketrening blir en vanlig aktivitet for flere mennesker. Dette gjelder spesielt kvinner.

- Pulstrening vokser. Fra å ha vært et toppidrettsfenomen har pulsklokkene blitt allemannseie. Jeg tipper at mange pulsklokker lå under juletreene i 2006. Treningskonseptene som lærer folk å bruke pulsen riktig kommer til å vokse i 2007

- Hjemmetreningsmulighetene øker. Treningsapparatene til bruk i hjemmet selges som bare det, og nå er kvaliteten i ferd med å bli bedre. Her er det som regel slik at pris og kvalitet henger sammen.

LES OGSÅ:Treningsekspert Cornelis Elander' blogg

LES OGSÅ: Treningsrush etter nyttår

Kari Bø, professor dr.scient ved Norges idrettshøgskole, fysioterapeut og fagansvarlig for fitness utdanningen ved Norges idrettshøgskole:

- Jeg tror flere kommer til å trene de rolige treningsformene som yoga og pilates dette året. Det er ikke så lurt hvis du ikke trener så mye. Da er den beste treningen en skikkelig dose utholdenhet, styrke og bevegelighet. Det finnes en rekke gode måter å få trent dette, og trening trenger ikke å koste penger. Mye kan du gjøre på egenhånd.

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang

Cornelis Elander, blogger og treningsekspert for Side2:

- I 2007 tror jeg vi kommer til å se at trenden går tilbake til gammeldags vekt- og kondisjonstrening, til fordel for de siste årenes alternativ trening som pilates og yoga. Folk vil se resultater, og jeg tror generelt at mange nå vil gå tilbake til det de vet fungerer. Dette er også trenden fra USA der jeg oppholder meg for tiden. Pilates, yoga og lignende er ikke lenger like stas her som det er i Norge.

- I tillegg er det, også i USA, er det blitt mer og mer populært å ha med seg en virtuell personlig trener i form av små iPod-snutter av personer som forteller deg hvordan du skal trene. Dette er også noe jeg tror vi kommer til å se mer og mer av.

LES OGSÅ: - Jeg er i bedre form enn deg

Følg Side2 på mobilen

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis