Gå til sidens hovedinnhold

Han er far til 16, men fremdeles jomfru

Trent Arsenault (36) sier han snart er far til over 100 barn, via sin spesielle spermvirksomhet.

(SIDE2): Han har aldri hatt sex med en kvinne, 36 år gamle Trent Arsenault. faktisk har han aldri så mye som kysset en kvinne. Men likevel er han far til 16 barn.

Det har han blitt som spermdonor, og det på et svært så utradisjonelt vis - Arsenault har startet sin egen spermdonorvirksomhet hjemme.

Han sier han har «trent» i årevis for å sørge for best mulig spermkvalitet, og kaller seg selv verdens første «donorsexual». Nå skal livet hans bli bok og film.

- Jeg holder meg selv i form for å sørge for at jeg er så fruktbar som mulig, og jeg donerer minst en eller to ganger om dagen. Jeg har allerede lovet å hjelpe mer enn 100 familier, så jeg bokstavelig talt bli far til over hundre barn i nær fremtid, forteller han til thesun.co.uk.

Ønsket egen familie
Side2 har tidligere skrevet om donoren, som første gang fortalte om doneringen på TV-showet Anderson. Mange ble opprørt over at han har så mange barn, og at det hele skjer uten testing for eventuelle sykdommer.

Da hadde Trent 14 barn - nå er det kommet to til, og tre andre er på vei. Amerikaneren, som ikke tar betalt for spermien, sier han gjør det for å hjelpe andre som ikke kan få barn. Et konvensjonelt donorselskap tar rundt 12.000 kroner for spermien alene, i tillegg kommer utgiftene ved behandlingen.

Flere av Arsenault har hjulpet, har også kommet tilbake for å få søsken.

- Jeg ønsket lenge kone og barn selv, men jo mer jeg donerer, jo mindre føler jeg for det. Så jeg bestemte meg for å ikke forelske meg eller ha egne barn, ettersom det ville begrense evnen min til å donere, sier Trent, som mener oppveksten er årsaken til at han fant sitt kall i livet.

Det amerikanske legemiddelverket (FDA) har også etterforsket og beordret 36-åringen til å stoppe doneringen, ettersom de mener han bryter loven. Foreløpig er ikke den saken avgjort.

Fant kallet i kirka
Foreldrene var religiøse, der far var prest og familien gikk ukentlig i kirka. Der så og hørte unge Trent kvinner be til Gud om hjelp til å få barna de så sterkt ønsket seg. Samtidig hindret den strenge oppdragelsen han i å ha sex før ekteskapet. I en alder av 18 år innså han derimot at han ville donere og hjelpe andre, og derfor avstå fra sex resten av livet.

Sin første donering var for et lesbisk par i 2006. De hadde sett notisen han hadde rykket inn i avisen.

Siden da har han hjulpet desperate par - noe som har kostet han blant annet en godt betalt jobb og kontakten med foreldrene, som mener han lever i synd. Det har også endret levemåten hans betraktelig. Han har flyttet til et mindre sted, som han påstår er det gunstigste i USA når det gjelder fertilitet. Han står opp klokken halv seks hver morgen, for å få gjort mest mulig før sola står opp - ettersom han mener sollys reduserer spermkvaliteten, i tillegg til at han drikker to såkalte «fertilitets-smoothies» om dagen.

Donerer hjemme
Han forteller også avisen hvordan doneringen foregår. Paret kommer hjem til han og Trent viser dem til gjestehuset, før han selv går på soverommet. Deretter gir han kvinnen beholderen med sperm, og hun bruker en sprøyte for å inseminere seg selv.

- En kvinne som kom for å få hjelp valgte å inseminere seg selv på gjesterommet, mens jeg pratet med mannen hennes ute i hagen.

Til tross for at Trent ikke tar betalt for sæden, får han parene til å skrive under på et papir som fraskriver han ansvaret for barnet. Han har møtt fire av barna han er biologisk far til.

- Det var fantastisk å møte dem. Men jeg kan ikke ha egne barn, det ville redusere spermkvaliteten. Og det å gi andre barn, er det viktigste i hele verden for meg.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Kommentarer til denne saken