(SIDE2): I samtlige episoder av «Paradise Hotel» har Triana Iglesias på seg vakre kjoler signert den norske designeren Leila Hafzi. Triana tok en titt på designerens sommerkolleksjon og ville ha alle sammen da hun tok jobben som programleder i TV3-serien.

Gudommelige kjoler
I lekre, fargerike chiffonkjoler, både korte og lange, kun signert den norske designeren har kjolene nådd ut til mange seere.

- Jeg synes kjolene til Leila passer veldig fint inn på Paradise Hotel. Både fargene og stoffene.... Jeg synes selv kjolene hennes er helt fantastisk vakre, sier Triana til Side2.

Se bilder av alle kjolene nederst i saken!

Viktig miljøprofil
For programlederen var det elegansen mikset med hippiestilen som var avgjørende da hun valgte kjolene, og hun kaller kjolene gudommelige.

- De er så elegante samtidig som det er noe litt hippie-bohem over de. Alle kjolene er dessuten produserer fair trade i Nepal, noe som gjør dem så miljøvennlig som mulig. Det var en av grunnene til at jeg valgte kjolene, sier Triana.

Og for Leila er det miljøet som alltid har stått i fokus når hun de siste 12 årene har laget vakre kjoler i de edleste stoffer. Selv om det til tider har vært tøft i designverdenen, så har Leila nå slått seg stort opp i utlandet - over 17 butikker fører hennes klær ute og hun har gjort det svært godt siden hun viste sin sommerkolleksjon på moteukene i Paris og Los Angeles.

Magasiner som britiske Vogue kaller, som Triana, kolleksjonen for gudommelig og mener satsningen på en miljøvennlig og etisk klesproduksjon gjør sitt til at motebibelen har genierklært den norske designeren.

- Responsen har vært utrolig, nesten overveldende og det er veldig hyggelig, sier Leila Hafzi til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Utopia
Kolleksjonen Triana falt for har fått det klingende navnet «Utopia» og er inspirert av tibetanske kraftdyr. Alle kjolene med trykk på er håndmalte, og dyrene er det en tatoveringsartist fra USA som står for.

- Jeg synes Triana kler kjolene enormt godt, sier designeren.

Det var under en klimakonferanse at Leila fikk ideen til navnet Utopia. «Vil disse dyrene leve med oss videre» var en av problemstillingene som ble tatt opp. Dermed ble eksotiske dyr en del av kolleksjonen. Her finnes påfulger, hvite tigre og apekatter misket med vakker blomsterprint.

Prisbelønt
Leila startet som designer i 1997.

Alle hennes klær sys i Nepal - der arbeidstokken består nesten utelukkende av nepalske kvinner som kan sitt håndverk. Men malingen på silke og sying er tradisjonelt sett mannfolkarbeid i landet, så det er det de som tar seg av.

- Jeg er ikke religiøs, men den buddhistiske filosofien ligger mitt hjerte nærmest, miljøet og kulturen i Nepal har alltid tiltrukket meg, sier Hafzi.

I neste måned er Leila igjen klar for en stor visning utenlands. Da er det Athen som venter, der også blant annet Vivienne Westwood skal vise samtidig.

Se flere bilder av sommerkolleksjonen: Vårens vakreste kjoler

«Paradise Hotel» ser du mandag til torsdag på TV3 fra klokken 21.30.

1777 Kilder: leilahafzi.com, Henne