Gå til sidens hovedinnhold

Øksemann skapte panikk på trikken

Mannen (39) truet med å drepe passasjerene med øks.

(iOslo.no) Det ble slått full alarm da politiet fikk melding om en mann som truet passasjerene i en trikk på Grünerløkka i Oslo med øks ved tretiden torsdag.

- Han har truet passasjerene i trikken med øksen. Folk forsøkte å rømme ut av trikken i panikk, sier en politimann på stedet til iOslo.no.

Truet med å drepe
Mannen skal ha truet med å drepe med øksen.

Da iOslo.no kom til stedet var mannen akkurat pågrepet. Politiet hadde også fått kontroll på øksen mannen truet med. Flere barn på stedet sier at mannen også truet dem med øksen. Vitner har også fortalt at mannen hadde en kniv.

- Vi avhører vitner nå. Mannen hadde en ryggsekk, så skal vi undersøke den og se om vi finner kniven, sier politiet på stedet til iOslo.no.

Kun sju minutter etter at politiet fikk melding om mannen, ble han pågrepet utenfor trikken på Schous plass.

Pregede vitner
Mannen skal ha gått på trikken i Hausmanns gate. Først ved Schous plass, to stopp etter, skal man ha fått kontroll på mannen. Da hadde mannen gått over i en annen trikk.

- Han hadde fått det for seg at han hadde kommet på feil trikk, får iOslo.no opplyst.

Trikkeføreren i den første trikken mannen kom om bord i var ifølge politiet så preget av hendelsen at hun ikke klarte å føre trikken tilbake til stasjonen på egen hånd. En kollega kom og overtok trikken.

Flere av barna fikk også hjelp av politiet etter hendelsen.

- De kom midt oppi situasjonen, og ble redde, opplyser politiet.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus