Gå til sidens hovedinnhold

Drømmer om å få danse

Norske kjendiser står i kø for å få være med i «Skal vi danse».

(SIDE2): Hver fredag sitter over seks hundre tusen nordmenn klistret til tv-skjermen for å se danseglade norske kjendiser utfolde seg på parketten.

Rundt i de tusen hjem sitter det også noe kjendiser som drømmer om at det var nettopp de som svinge seg til dampende sexy latindanser eller elegante standardanser.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Hadde laget brennmerker
«Hotel Cæsar»-paret Kim Daniel Sannes (22) og kjæresten Jannecke Øinæs (28) drømmer om å få bli med i «Skal vi danse».

- Jeg hadde laget brennmerker på gulvet her, lover han og spør kjæresten om hun husker da de ryddet dansegulvet i Frankrike.

- Vi danser masse hjemme og nå har vi meldt oss på dansekurs.

Begge to mener det er gått masse prestisje i å få bli med i underholdningsprogrammet og at det er om å gjøre å få bli valgt ut

- Så klart jeg vil være med. Tenk som jeg hadde rocka denne bula. Hvem må jeg sutte tærne på for å få lov til å bli med? spør Kim Daniel.

- Nå sier jeg fra til alle som spør, så det er bare å ringe meg, oppfordrer han og forklarer hvorfor han burde bli valgt ut.

- Jeg er eminent til å føre, også elsker jeg å konkurrere. Det handler ikke om å være best, men det er gøy å måle ferdighetene mot andre.

- Kim Daniel er mer desperat

Kjæresten Jannecke skryter masse av sin unge skuespillerkollega.

- Han kan virkelig danse og han er den som er beste av oss to. Vi har vel omtrent like lyst å delta, men Kim Daniel er mer desperat enn meg.

- Nå må vi bare prøve å ikke se febrilske ut. Det hadde selvsagt vært gøy å lære seg å danse slik, men det er ikke livsviktig for min del, påpeker 28-åringen.

Begge to synes hele oppsettet på «Skal vi danse» er så fantastisk kult.

-Tenk å hatt på seg de kostymene. Det er jo alle jenters drøm å ha på seg slike kjoler, forteller hun med et salig blikk.

Leter etter sammensatt gjeng
Tv2s prosjektleder Siv Aamodt ler når hun hører Kim Daniels inderlige bønn.

- Det er nok ikke slik man blir castet til «Skal vi danse». Vi som jobber med castingen ser etter en sammensatt gjeng der de viktigste kriteriene forutenom at de er kjente er at de skal være fra forskjellige bransjer og ulike i alder, forklarer hun.

Hun kan bekrefte at det er blitt populært blant norske kjendiser å delta i seermagneten.

- Det er flere som selv har tatt kontakt opp gjennom årene, forteller Aamodt men vil ikke røpe hvem disse kjendisene er. Sammen med produsent Ingvild Daae har hun stått for castingen de siste år.

- Første sesongen var det kinkig å få med folk fordi de visste ikke hva de gikk til. Men det har endret seg veldig og castingen er en positiv del av forberedelsene, sier hun.

Det har blitt skrevet mye om hvordan karrieren i ettertid har eksplodert for noen av kjendisdanserne. Og Aamodt innrømmer at det har hatt en god effekt.

LES OGSÅ: Slik ble Madcon kjendiser

- All den positive oppmerksomheten som har kommet rundt tidliger års deltakere er sikkert noe kjendisene tar med i totalvurderingen når de blir spurt om å delta. Men jeg tror også de synes det er morsomt å lære seg noe helt nytt.

Ville takket ja

En annen kjendis som drømmer om få danse er Trine Grung (37).

- Mamma burde vært med fordi hun tror hun er best i alt, avslører sønnen Kasper (10).

- Dette er nemlig favorittprogrammet til ungene og «Flo-dansen» har vi heldigvis lagt i skapet nå, ler hun.

Trine kan fortelle at ektemannen Jostein Flo (44) har blitt spurt om å delta fire år på rad men har takket nei hvert år selv om familien har prøvd å overtale han.

- Du sier at pappa er redd for å drite seg ut, røper Kasper.

- Jeg hadde blitt sjenert hvis pappa hadde danset, forklarer søsteren Frida (8) mens mamma ler og prøver å forklare.

- Jostein er lei av rampelyset og derfor ønsker han ikke delta. Da vi skulle reise for å se på Tor Andre danse fant han ut at det var to favner med ved på hytta som bare måtte inn samme kvelden.

Hun innrømmer at hun svært gjerne hadde takket ja hvis TV 2 hadde ringt og bedt henne opp til dans.

- Tenk det showet jeg hadde laget med den kjeften min. Det hadde vært kjekt å fått bli med, men det er jo ingen programledere fra konkurrerende kanaler som får lov å danse, mener hun.

LES OGSÅ: Fjernet etter Tvedt-mobbing

Jon Almaas er velkommen
Prosjektleder Amodt i «Skal vi danse» blir lattermild når hun hører påstanden fra Trine Grung om at kjendiser fra andre tv-kanaler er bannlyste.

- Såvidt jeg vet er hun ikke i programleder i en annen kanal, ler hun og forklarer at det er nok en misforståelse.

- Det er ikke noe hinder hvis man er programleder i en av de andre norske tv-kanalene. Hvis Jon Almaas har lyst så er han hjertelig velkommen til å ringe oss, forklarer hun og blir usikker når vi spør hvorfor de har mast så veldig på akkurat Jostein Flo.

- Norge er et lite land så det er klart at noen kjendiser blir nok spurt flere ganger. Det er godt mulig Jostein Flo har blitt spurt men jeg har aldri hatt noe møte med han, påpeker hun.

- Det er uansett ikke slik vi jobber. Vi sender ut mange forespørsler og noen av disse går vi i en videre dialog med. Hvert år snakker vi med flere kjendiser, men det som går igjen er at mange av dem har rett og slett ikke tid.

Håper på statsministerfruen

Tor Andre Flo (35) har heller ikke fått med seg at broren var TV 2s førstevalg.

- Jeg har ikke hørt noe om at Jostein har blitt spurt før, men han var den siste jeg fortalte det til, så så flau var jeg, humrer han og forklarer at han allikevel tror broren synes han er modig som er med.

- Jeg er ikke så redd for å drite meg ut, så det tar jeg ikke så tungt, smiler den populære fotballspilleren og støtter svigerinnen Trines søknad om å få danse.

- Trine hadde klart seg bra hun, spår han.

Men Skal vi danse prosjektleder Aamodt kan verken love oss Cæsarstjerner eller rappkjeftede Stavangerdamer på parketten i framtiden.

- Vi vet ikke om det blir flere sesonger med programmet, men det hadde jo vært strålende hvis vi kunne følge opp årets danske overraskelse. De har jo som kjent med Statsministerfruen Anne-Mette Rasmussen. Så nå håper vi Ingrid Schulerud tar utfordringen. De andre kan jeg desverre ikke love noe.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken