Trio 3 + Irène Schweizer
Berne Concert
Intakt Records/MusikkLosen

Det er over 20 år siden den sveitsiske avantgarde-storheten, pianisten Irène Schweitzer, satte den amerikanske trommelegenden Andrew Cyrille stevne. Det er også over 20 år siden Cyrille var med å stifte Trio 3 sammen med altsaksofonisten Oliver Lake og bassisten Reggie Workman.

Høsten 2007 møttes de fire til et par konserter i Sveits og det er høydepunktene fra disse happeningene vi får være med på her.

Det er frijazz av ypperste merke som er utgangspunktet for disse ekskursjonene. Trio 3 kjenner hverandre ut og inn og sjøl om dette er fritt og helt åpent, så låter det nesten som komponert musikk fra tid til annen.

Dynamikk og utstrakt bruk av store ører er viktige ingredienser her. Vi får møte de fire musikantene i en rekke konstellasjoner og sjelden er vel bruken av metaforen musikalske samtaler mer på sin plass enn her.

Trio 3 og Irène Schweitzer har mye å snakke om og det er et glitrende vis den amerikanske trioen har åpna opp for gjesten her. Rett rundt hjørnet finnes et annet samarbeid med Trio 3 og en annen framifrå pianist, Geri Allen. Det er bare å begynne og glede seg.