Gå til sidens hovedinnhold

Trippeldrap klandres Grand Theft Auto

De omstridte «Grand Theft Auto»-spillene klandres nok en gang for alvorlige kriminelle handlinger. Denne gangen et trippeldrap i USA.

Det er de to foregående spillene til dagens «GTA: San Andreas» som trekkes frem i et krav på 600 millioner dollar: «Grand Theft Auto: Vice City» og «Grand Theft Auto III».

I 2003 ble 16 år gamle Devin Thompson arrestert for biltyveri. På politistasjonen skal Thompson angivelig ha gjort motstand, snappet til seg en politimanns pistol og så skutt eieren av våpenet og to andre politimenn i hodet. Alle tre døde.

Han skal så ha rømt i en stjålet politibil, men ble senere anholdt.

Det er to av offerenes nærmeste pårørende som nå anklager de to «GTA»-spillene for ha «trent og motivert» Thompson til å begå forbrytelsene.

HTML EMBED

– Jeg ønsker ikke at en annen familie skal gå igjennom det samme som vår familie har gått igjennom de siste årene. Det handler om å redde liv, sier saksøker Steve Strickland, broren til en av de avdøde ifølge AP.

I tillegg til Take-Two, som står bak spillene, nevnes butikkene Wal-Mart og GameStop. Devin Thompson skal ha kjøpt spillene i disse butikkene før han var gammel nok. Også Sony Computer Entertainment America, produsenten av Thompsons Playstation 2-konsoll, står oppført i anklagen.

– Fullstendig tullete
Det er den beryktene advokaten Jack Thompson som er arkitekten bak søksmålet. Jack Thompson har gått i retten en rekke ganger på bakgrunn av voldelige videospill.

Han har gått en en-manns-kamp «de siste 12 årene i en landsdekkende innsats for å holde underholdningsindustrien ansvarlig for den skaden de påfører våre barn», skriver han på nettsiden sin, Stopkill.com.

Take-Two utrykker sin dypeste sympati for ofrene og de pårørende, men mener det ikke er hold i Jack Thompsons påstander.

– Antydningen om at det er en sammenheng mellom bruk og salg av «Grand Theft Auto» og denne tragiske ulykken er fullstendig tullete. Enhver som antyder at en slik sammenheng eksisterer er enten ført på villspor, presenterer faktaene på gal måte eller begge deler, sier Take-Two ifølge Gamespot.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus