Gå til sidens hovedinnhold

25 ting du ikke visste om verdens morsomste mann

Sjekk listen.

Louis CK er av mange ansett som verdens morsomste mann, og for ikke mange ukene siden var han i Norge for å underholde hovedstaden.

Men den rødhårede komikeren har ikke alltid vært en mann på alles lepper, og oppnådde først suksess etter han hadde rundtet tredve år.

Etter den tid har han hatt flere stand up-spesialer på HBO, vunnet en rekke Emmy-priser for sin semibiografiske TV-serie «Louie» og turnert verden rundt.

Men hva vet du egentlig om verdens morsomste mann?

Coed.com har derfor satt opp en liste med en rekke ting du ikke visste om Louis CK.

1. Louis CKs fødenavn er Louis Szekely. Etternavnet uttales «See-Kay», derav artistnavnet CK.

2. Komikerens far var meksikansk/ungarsk, og selv om Louis ble født i Washington D.C., vokste han opp i Mexico. Familien flyttet tilbake til statene da Louis fylte syv år.

3. Louis sine foreldre møttes da de var studenter på Harvard University.

4. Hans foreldre skilte seg da han var ti år gammel, og han vokste opp hos sin mor sammen med sine tre søsken i Newton, Massachusetts. Louis ble visstnok inspirert til å prøve stand up fordi moren så på så mye dårlige programmer på TV.

HTML EMBED

5. 1984 var året Louis CK første gang prøvde seg på stand up. Han var 17 år gammel og hadde materiale for to minutter, til tross for at han hadde blitt tildelt fem minutter med scenetid. Det skulle gå to år til før han prøvde seg på stand up igjen.

6. Før karrieren tok av livnærte Louie seg som mekaniker. Han fikk etter hvert sparken etter han gjentatte ganger dukket opp for sent på jobb, etter lange netter på stand up-klubber.

7. Louis CK karriere begynte i Boston, hvor han blant annet varmet opp for Jerry Seinfeld. Det var også Seinfeld som inspirerte CK til å flytte til New York.

HTML EMBED

8. Louis CK var den første stand up komikeren til å opptre på «Late Night with Conan O'Brian» etter O'Brian tok over programmet for David Letterman i 1993. Han var også en av programmets manusforfattere.

9. Hans forbilder er blant annet Richard Pryor og Steve Martin. Han legger til at to av de morsomme filmene han noensinne har sett er «Goodfellas» og «Raging Bull».

10. Etter å ha deltatt i en rekke sketsjer for «Late Night with Conan O'Brian» sammen med sjefen selv, ble han tilbudt en jobb som manusforfatter hos konkurrenten «The Late Show With David Letterman».

11. Louis CK forlot skrivejobben i «Late Night with Conan O'Brian» i 1995. I det samme året var han med i HBOs stand up-spesial «Young Comedians Special» med blant annet David Chapelle og Dave Atell. Etter dette skrev han og spilte i den kortlevde serien «The Dana Carvey Show» i 1996. Da dette showet ble kansellert fikk han jobb som manusforfatter hos «Saturday Night Live», men aldri sjansen på foran kamera.

HTML EMBED

12. Chris Rock er en gammel kompis av Louis CK, og Rock var raskt ute med å gi kameraten mye av æren for at hans TV-program, «The Chris Rock Show», ble en suksess. Louis CK var nemlig en av manusforfatterne, og en gang i blant, skuespiller i humorprogrammet. En av programmets og Chris Rocks mest populære karakterer var en fyr ved navn «Pootie Tang», skapt av Louis CK. Rock likte karakteren så godt at han ba CK skrive et filmmanus til ham basert på karakteren. Filmen «Pootie Tang» kom ut i 2001, men skuffet stort på kino.

13. I etter tid har «Pootie Tang» blitt en kultklassiker, men da filmen floppet på kino påtok regissør/manusforfatter Louis CK seg alt ansvaret. Det skal dog nevnes at filmstudioet i fratok CK ansvaret for klippingen av filmen.

14. Senere i 2001 hadde duoen mer flaks med filmen «Down to Earth», en film om en millionær som dør for tidlig og kommer tilbake til jorden i en annen persons kropp. Filmen gjorde det økonomisk bra, men har på langt nær samme kultstatus i USA som «Poonie Tang».

HTML EMBED

15. I 2007 fikk komikeren sjansen med situasjonskomedien «Lucky Louie» på seriekanalen HBO. Dessverre ble serien aldri en hit blant seerne, og ble kansellert etter kun én sesong.

16. Til tross for at hans egen TV-serie ble kansellert, var 2007 et godt år for Louis CK. Igjen hadde han skrevet en film med Chris Rock som gjorde det skarpt på kino og blant kritikerne, hans rykte som komiker vokste, noe som gjorde at folk begynte å gjenoppdage «Poonie Tang» og han var igjennom innom «Saturday Night Live» for å skrive sketsjer.

17. Stand up'en hans tok av i det han bestemte seg for å kaste og skrive nytt materiale hvert eneste år. Han fikk ideen etter å ha hørt et intervju med legenden George Carlin, som gjorde det samme.

18. Akkurat som karakteren han spiller i TV-programmet «Louie», er også Louis CK en skilt tobarnspappa som bor på Manhattan.

19. Etter skilsmissen og «Lucky Louie» ble kansellert i 2008, begynte Louis å trene med den kjente bokseren Mickey Ward. Ifølge han selv følte komikeren at det var viktig å «do the grunt work and the boring, constant training so that you’ll be fit enough to take the beating.

20. I 2010 ble konsertfilmen hans «Hilarious» visst på filmfestivalen Sundance som første stand up-film noensinne.

21. Konsertfilmen ble senere solgt til TV-kanalen Comedy Central og ga Louis CK en god slump med penger. I 2011 solgte komikeren en nedlastbar versjon av sitt show på Beacon Theater i New York for fem dollar gjennom sin hjemmeside. I løpet av 20 dager hadde «Live at the Beacon Theater» tjent inn over en million dollar. I etterkant har andre komikere fulgt Louis CKs forretningsmodell.

22. Louis CK er så å si en fast gjest på radioprogrammet «Opie and Anthony», og fram til mai 2011 skal han ha vært over 100 timer «på luften». Etter den tid har han dukket opp en rekke ganger, så det tallet er nok mye høyere nå.

HTML EMBED

23. Stand up-showet «Hilarious» fikk Grammy for beste komediealbum i 2012.

24. Komikeren har en større rolle i den kommende Woody Allen-filmen «Blue Jasmine». Her spiller han mot blant andre Cate Blanchett og Alec Baldwin. Han har også et nytt TV-prosjekt på gang med den tidligere «Simpsons» og «Seinfeld»-manusforfatteren, Spike Feresten.

25. Louis CKs store drøm er å fylle Madison Square Garden. En stand up-kollega som har klart dette er Dane Cook. Ironisk nok er det flere som hevder at Cook har stjålet en rekke av Louis CKs beste vitser.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken