Gå til sidens hovedinnhold

Trodde Izzat var en bløff

Ove Andreassen ble tilbudt rolle i den nye norske filmen «Izzat», men han trodde tilbudet var en telefonspøk.

Den tettbygde livvakt-lookaliken er langt mer sympatisk og smilende enn rollefiguren «Grisen» i den premiereaktuelle filmen «Izzat», når han møter ibergen.no til en rask prat på Flesland. Han er på vei til Oslo for å være med på premieren.

Krevde premierebillett
- Å få være med på premieren var den eneste betingelsen jeg stilte da jeg takket ja til rollen. Jeg ser dette som en engangsforeteelse, og da måtte jeg sikre meg en en totalopplevelse, sier Ove til ibergen.no.

42-åringen ble headhuntet av filmskaperne, som hadde funnet et bilde av ham på nettet. Uten å rakke for mye ned på kraftkarens utseende hadde han det perfekte looket for å kunne gi liv til skikkelsen «Grisen» - livvakten til den skruppelløse narkobaronen «Kula».

Trodde det var spøk
Men da de ringte og spurte om han ville gi seg skuespilleryrket i vold, trodde Ove det var en spøk.

- Jeg sa «ja, sikkert fint det - send en mail». Så satte de seg ned og skrev et formelt brev til meg med vedlegg som viste hva filmen dreide seg om, humrer Ove Andreassen.

- Hva er casting?
Hans møte med filmbransjen var ikke helt uten strabaser, men han lærte fort.

- Da jeg skulle prøvespille fikk jeg beskjed om å snakke med de som har med casting å gjøre, og spurte: «hva er casting for noe?». Før prøvespillingen var jeg svært skjelven og nervøs, forteller han.

Da han endelig skulle vise sine skuespillerevner hentet han frem ferdigheter han ikke visste om.

- Jeg og en annen skulle spille to stykker som skulle rane en bank. Han andre skulle trekke seg, og jeg skulle overtale ham. Da jeg begynte skuespillet ble jeg skikkelig forbanna på han andre. Du kan trygt si jeg ble overrasket over meg selv. Han andre ble jo vettskremt, sier Ove.

- Etterpå fikk jeg masse positive tilbakemeldinger, sier han.

Vil ha flere filmroller
Tobarnsfaren er til vanlig salg- og markedsansvarlig for Vestlandet i Bautas, som driver med utleie av anleggsmaskiner. Men han legger ikke skjul på at han kan ta flere roller i filmer.

- Jeg jakter ikke aktivt på flere jobber, men jeg sier ikke nei hvis flere sjanser byr seg, sier han.

«Izzat» har premiere fredag - klikk her for å se traileren til filmen.

Her kan du besøke filmens offisielle nettsider .

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft