Gå til sidens hovedinnhold

Trøim gir fra seg roret

Ship Finance har hentet inn topp fra konkurrent som ny styreleder.

Craig H. Stevenson jr. blir foreslått som ny styreleder i Ship Finance etter Tor Olav Trøim. Trøim stiller plassen til disposisjon, men ønsker å fortsatt å sitte i styret. Stevenson går til hovedkonkurrenten etter at han forlot rederiet OMI da det ble kjøpt opp av Teekay og Dampskibsselskabet Torm.

NA24 - din næringslivsavis

John Fredriksens Frontline var lenge knyttet til et oppkjøp eller fusjon av OMI, men de synes det ble for dyrt. Dermed havnet rederiet på andre hender.

Bred erfaring
Den nye styrelederen har hatt en lang karriere og vært toppleder i en rekke selskaper. Blant annet satt han som konsernsjef og styreleder i OMI fra 1998 frem til 2007 og har med det lang erfaring fra skipsfarten.

Svein Aaser har valgt å trekke seg fra styret. Han ønsker å konsentrere seg om styrelederjobben i Marine Harvest, Aktiv Kapital og Deep Sea Supply. I tillegg sitter han som styremedlem i Seatankers. Utnevnelsen av Stevenson vil øke antallet uavhengige styremedlemmer i Ship Finance.

Storfornøyd
- Vi er veldig fornøyd med at Stevenson har akseptert et styreverv i tillegg til å akseptere nominasjonen som styreleder i Ship Finance. Hans brede internasjonale bakgrunn, tidligere erfaring som konsernsjef og styreleder i et stort NYSE-notert rederi og hans enestående oppnådde resultater i kapitalmarkedene sikrer vårt selskap et veldig kompetent og profesjonell styremedlem, sier Tor Olav Trøim.

- Vi har alltid respektert Stevenson som styreleder for et av de beste rederiene og vi er henrykt over at han har valgt å bli med i styret til Ship Finance. Overføringen av styreledervervet til Stevenson følger en naturlig prosess i å gjøre Ship Finance til et sterkt uavhengig selskap, sier Trøim.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter