Gå til sidens hovedinnhold

Originalt fra nord

Det er både hyggelig og spennende å få nok en bekreftelse på at det skjer mye originalt på jazzfronten også langt utenfor Oslos grenser.

Tromsø Kunstforsyning
Tur
NORCD/Musikkoperatørene

Bak navnet Tromsø Kunstforsyning skjuler trombonisten Øystein Blix og cellisten og elektronikeren Bernt Simen Lund seg. Med seg til denne musikalske ekskursjonen har de også invitert med seg den japanske vokalisten Sizzle Othaka, perkusjonisten og elektronikeren Nasra Ali Omar, pianisten Håvard Graff og trommeslageren Trond Sverre Hansen.

Utgangspunktet for Tromsø Kunstforsyning var Blix’ samspill med musikanter som Trygve Seim og Arve Henriksen i Trondhjems Kunstorkester mens de alle var studenter på jazzlinja i Stiftsstaden på begynnelsen av 90-tallet.

Der var det frie rammer innenfor ganske så åpne kompositoriske utgangspunkt og de samme idealene har Blix og Lund tatt med seg nordover. Likevel er det slik at sjøl om mye her er fritt og åpent, så dukker det opp både melodier og groover av ganske heftig karakter – dette er med andre ord musikk som ligger ganske langt unna den tradisjonelle frijazzen.

Dette lille kollektivet har eksistert i 10 år og har samarbeida med en rekke kunstnere med uttrykk som dans, teater og lys og lyd. Det forteller om folk med åpne og søkende sinn og vi får være med på en studioinnspilling fra 2000 og et liveopptak fra 2005.

Dette er overraskende og spennende musikk fra et uventa sted. I tillegg til de to lederne er vokalisten Othaka et fascinerende bekjentskap. Tromsø Kunstforsyning må mer enn gjerne invitere oss med på flere spennende ekskursjoner i framtida.

Kommentarer til denne saken