(SIDE2:) «Tron: Legacy» fortsetter på sett og vis historien om videospillskaperen Kevin Flynn i Jeff Bridges skikkelse.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Mellom to verdener
Bridges hadde hovedrollen i den første filmen og spilte den genierklærte spillutvikleren Kevin Flynn som skapte den digitale verden kalt Grid. I 1989 forsvant han uten å etterlate seg spor, noe Sam, hans sønn, har strevd med siden. Da han så plukket opp et signal fra den digitale verden, øyner han håp om at faren likevel ikke er død.

Flynn var den første mannen som klarte å entre den digitale verdenen Grid. Og det var der han ble. I Grid skapte han Clu, et program som ser ut som ham selv og som skal overvåke skapelsen av Grid-verdenen.

I «Tron Legacy» vil ikke lenger Clu finne seg i at Flynn er tilstede. Han vil ha verdenen for seg selv.

Digitalisert yngre
Jeff Bridges spiller igjen rollen som Kevin Flynn i «Tron Legacy», 28 år etter at han tok på seg rollen første gang. Samtidig har filmskaperne laget en digital og langt yngre utgave av Bridges som han spiller imot. Siden Kevin Flynn i første film skapte Clu i 1984 er Flynn bare 35 år gammel og Clu ser derfor ut som 35 år gamle Bridges. Bridges selv er i dag 60 år gammel.

Det er første gang en skuespiller spiller mot sitt yngre, digitale jeg i så mange scener.

- Det var utrolig spennende. Teknologien var en av grunnene til at jeg takket ja til den originale filmen, har Jeff Bridges fortalt MTV.

Effektmakerne skapte den yngre Bridges ved «Gollum-teknologi». Det vil si at de filmet hvordan jeg gikk og oppførte meg. I prinsippet betyr det at jeg kan spille meg selv som fireåring. Det var en helt unik opplevelse.

SE KEVIN FLYNNS SØNN SAM BLI REDDET AV EN DIGITAL KRIGER

HTML EMBED

«Tron Legacy» har verdenspremiere 17. desember.