(SIDE2:) «Tron» ble opprinnelig skapt av Walt Disney Pictures allerede i 1982 da den første filmen nøt ganske stor suksess. Filmen handler om en hacker og en spillutvikler Kevin Flynn (Jeff Bridges) med en drøm om å få sitt eget spillkompani.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Fanget i virtuell verden
Han skaper en virtuell verden som man kan gå inn i, men der inne eksisterer det også kunstige intelligenser som har andre planer enn menneskene som entrer den.

Handlingen i «Tron» foregår både i den virkelige og virtuelle verdenen, der grensene ofte viskes ut om hvem som er ekte og hvilke personer som er skapte programmer.

«Tron»s skaper Steven Lisberger var den første som inkorporerte spillefilm og dataspill i en såpass bredt format og filmen var nyskapende på mange måter. Den nye filmen, «Tron Legacy» tar opp tråden flere år etterpå med både Jeff Bridges og Bruce Boxleitner i rollene de spilte i originalen.

På vei oppover
Ny på scenen er imidlertid Olivia Wilde og Garret Hedlund, som spiller Jeff Bridges' nå voksne sønn. Når Sam må lete etter sin forsvunne far, kommer krigerkvinnen Quorra på banen.

Wilde har fått sitt virkelige store gjennombrudd som legen Thirteen eller Remy Hadley i TV-serien «House». I den kommende sesongen av «House» har hun fått ta en pause for å konsentere seg om filmkarrieren.

SE KLIPPET FRA TRON LEGACY HER

HTML EMBED