(SIDE2): Disneys storfilm tron Legacy har premiere denne helga - men det får du ikke oppleve dersom du går på en Oslo-kino.

Årsaken er rabattordningen Oslo Kino har med NetCom, som innebærer at teleselskapets kunder kan ta med en venn gratis på kino hver tirsdag.

Det går ikke Disney med på.

- Disney ønsket ikke å være med på ordningen, og «Tron: Legacy» kommer derfor ikke til å bli vist på kino i Oslo åpningshelga. Vi har tilbudt Disney å vise filmen de resterende seks dagene i uka, men de har ikke sett seg tjent med denne løsningen, sier Geir Bergkastet, administrerende direktør i Oslo Kino til Dagbladet.

Bli med i vår store Tron Legacy-konkurranse her!

Oppfølger
Sci fi-filmen tar opp tråden igjen fra 1982 da Jeff Bridges' rollefigur skapte et digitalt univers, en utopisk eksistens som skulle kombinere det beste fra den menneskelige og den digitale verdenen.

Når vi møter ham igjen i «Tron: Legacy» ser vi at det hele utviklet seg litt annerledes enn han hadde trodd.

I den nye filmen følger vi Sam, sønnen til den forsvunne Bridges, som blir trukket inn i den digitale verdenen når han en dag mottar et signal fra den andre siden. Men hvem er det som kaller på Sam?

Bergkastet sier han håper Oslo Kino og Disney etter hvert vil komme til enighet om en ordning, slik at filmen også vises i Oslo.

- Ultimatum
Disney på sin side mener seg straffet fordi de ikke vil inngå en avtale som de mener er lite gunstig og der de som distributør må dekke gratisbillettene.

- Oslo Kino har gitt Disney et ultimatum og forlangt at Disney enten er med på konseptet og gir bort billetter på Tron Legacy, eller straffes med en redusert filmoppsetning. I stedet for å bli presset på denne måten, ønsker Disney å finne en løsning som tilgodeser ikke bare kinoene og avtalepartneren, men også selvfølgelig publikum og distributør, sier Disney Norge i en uttalelse.

Ikke første gang
Det er ikke første gang Oslo Kino ikke viser en av sesongens storfilmer. I fjor ble ikke den romantiske påskefilmen «Marley & Me» vist. Da var årsaken en pengekonflikt mellom filmselskapet Fox og Oslo Kino.

LES: Oslo får ikke se Aniston

I 2005 lot kinoen være å sette opp skrekkfilmen «The Ring 2» fordi de den gang ikke ble enige med filmdistributøren UIP.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!