(Tromøy/SIDE2): -Hvis noen lurer, så kommer Giske. Han har fått pass og kommer i morra, kunne festivalsjef Morten Sandberg fortelle på Hovefestivalens pressekonferanse tirsdag.

Ifølge kulturdepartementets kalender skal Kulturministeren «på omvisning, miljødebatt og konserter». Han skal blant annet stille til miljødebatt med Inga Marte Thorkildsen (SV) og Bellona-leder Fredrik Hauge.

Giske har en travel reiseplan om sommeren og er rett som det er å se på landets festivaler. Han fikk mye oppmerksomhet tidligere denne måneden da Norwegian Wood ikke vill gi ham gratispass til festivalen.

Vanlig festivalgjenger
- Vi har et lite antall fribilletter. De går til forretningsforbindelser og partner, familier og venner. Trond Giske passer ikke inn under noen av disse kategoriene. Han er en vanlig konsertgjenger for oss, sa Norwegian Woods festivalledelse til VG.

Norwegian Wood kunne fortelle at departementet hadde opplyst om at det ikke var vanlig at kulturministeren betaler.

- Vanligvis får vi gratis billetter til slike arrangementer. Det ville ikke Norwegian Wood og det er helt i orden, sa Giske til VG.

Bare én dag på festival
Kulturministeren har vært i vinden denne uka, etter at Unge Høyres nyvalgte leder Henrik Asheim (24) uttalte i sin tale på landsmøtet at jobben til Giske er å klå på Mira Craig.

-Trond Giske tror jobben hans er å klå på Mira Craig, og den eneste forskjellen på Kristin Halvorsen og en maskert raner, er at den maskerte raneren i det minste ikke prøver å lure deg til å tro at han raner deg for ditt eget beste, sa Unge Høyres nyvalgte leder Henrik Asheim (24) i en tale søndag.

Det var på Hovefestivalen i fjor at Side2 tok bilde av Giske med Mira Craig på skuldrene under konserten til The Killers. I år blir Giske kun én dag på festivalen og ifølge kalenderen skal han videre til Voss for å åpne årets Ekstremsportveko torsdag.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!