(SIDE2): I et intervju med TV 2 Nyhetskanalen, skryter Trond Giske Hovefestivalen opp i skyene.

Bedre i år
- Det er mye bedre her i år enn i fjor hvor det var gjørmehull overalt. Musikkfestivaler er stor kultur og vi skal huske på at de har solgt flere billetter til denne festivalen enn de har gjort siden åpningen av operaen 12. april, forsvarte kulturministeren sin egen tilstedeværelse.

Giske har fått på pukkelen av blant andre Unge Høyre lederen Henrik Asheim (24) for å bruke for mye tid på festivaler, men Giske mener selv at musikkfestivaler er like mye kultur som noe annet.

Les saken: Giske tror jobben hans er å klå på Mira Craig

- Får råd av de yngre
- Jeg har et tettpakket program med blant annet en miljødebatt. Ellers skal jeg få med meg Beck og noen nye band jeg ikke har sett før, sier Giske, som innrømmer at det er mange navn på programlisten han ikke kjenner.

- Heldigvis har jeg med meg noen yngre rådgivere som forteller meg hva jeg burde få med meg av ny musikk.

På spørsmål om hva han synes om campingliv, svarer kulturministeren at han er glad han slipper akkurat det, uten å røpe hvor han holder hus.

- Jeg har vært mye på festival i min ungdom og har ligget mye i telt. Men jeg er glad jeg slipper telt nå. Jeg har jo sovet mye i telt, ikke så langt herfra på Tromøya på Arbeiderpartiets sommerleire opp gjennom tidene, sier han til TV 2 Nyhetskanalen.

Miljødebatten foregår på Hovefestivalen fra klokken fem med blant andre Fredrik Hauge fra Bellona.

Giske reiser hjem fra Hovefestivalen torsdag.

Side2s underholdningsquiz: Vinn en iPod Nano i dag!