Gå til sidens hovedinnhold

Troppen mot Viking

Mandag kveld sparker Vålerenga i gang årets Tippeligasesong når Viking kommer på besøk til Ullevaal stadion.

Vålerenga har en nesten skadefri tropp, kun to spillere er uaktuelle for spill. Dawda Leigh er tilbake i trening etter skaden men kampen mot Viking kommer for tidlig på kantspilleren. Bojan Zajic sliter fortsatt litt med skaden som holdt han ute av generalprøven mot Sandefjord og må også stå over seriepremieren.

Utviklingsspiller

VIF-manager Martin Andresen har plukket ut en tropp bestående av 18 spillere, inkludert en såkalt utviklingsspiller. Håvard Nielsen og Chuma Anene har lærlingkontrakter med Vålerenga, og Andresen vil når det er mulig prøve å ta med minst én av disse i hver kamptropp i løpet av sesongen.

- Vi gjør dette for å gi de en forsmak på hvordan vi forbereder oss til kamp, hvordan våre kampdager er og i beste fall av og til at de kan få noen innhopp for å kjenne litt på nivået, forklarer Andresen.

- Det er ikke tvil om at det er spillere i stallen som sportslig kommer foran utviklingsspillerne, og det er viktig å definere både ovenfor de unge og de andre i stallen. Men dette er spillere vi har stor tro på i fremtiden, og da setter vi av en plass i kamptroppen til disse.

Tung vinter

Amin Nouri imponerte på høyrebacken i fjorårssesongen, men er ikke med i troppen mot Viking.

- Amin var god i fjor og er en spiller vi fortsatt har veldig trua på. I vinter har det gått litt tyngre for han, men han er på vei igjen nå. Konkurransen om backplassen er tøff og denne gangen ble han ikke med, forklarer Andresen.

Vålerengas tropp mot Viking: 1 Lars Hirschfeld, 34 Gudmund Taksdal Kongshavn, 3 Andreas Nordvik, 4 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 10 Lars Iver Strand, 11 Morten Berre, 13 Håvard Nielsen, 14 Bengt Sæternes, 17 Mohammed Fellah, 20 Mostafa Abdellaoue, 21 Luton Shelton, 22 Birger Madsen, 23 Kristofer Hæstad, 24 Stefan Strandberg, 25 Mohammed Abdellaoue, 28 Harmeet Singh, 31 Kristian Brix.

Diskutér kampen her

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken