Gå til sidens hovedinnhold

Tror boksene er intakt

Flyhavarikommisjonen regner med at de svarte boksene på ulykkesflyet likevel er i god behold, og kan gi verdifulle svar.

Boksene som inneholder viktig data, er trolig ikke skadet av flammene slik en først fryktet.

- På denne flytypen ligger boksene i halepartiet og har også en indre beskyttelse. Vi har ikke åpnet boksene for å se hvordan det ser ut inni. Men vi har likevel gode forhåpninger om at dataene er inntakt og at de kan avleses i morgen, sier havariinspektør Birger Andreas Bull til iBergen.no.

Halepartien brakk som kjent av tidlig i brannen og var den eneste delen av flyet som ikke ble helt utbrent. I ettermiddag blir de to svarte boksene fraktet til England og skal avleses i løpet av morgendagen.

Avhører kapteinen
Havarikommisjonen er nå i gang med å avhøre kapteinen på ulykkesflyet.

- Vi holder på med samtalene våre og skal nå snakke med kapteinen på flyet her på Stord. Deretter drar vi til Stavanger for å snakke med styrmannen, sier havariinspektør Birger Andreas Bull i Havarikommisjonen til iBergen.no.

Bull vil ikke spekulere i når de eventuelt kan uttale seg om en årsak til den tragiske ulykken.

Hjelp fra England
Den norske havarikommisjonen har også bedt om hjelp i arbeidet med ulykken. I dag ankom to representanter fra den engelske flyprodusenten, samt to representanter fra den engelske havarikommisjonen til Stord. Disse jobber nå under ledelse av den norske havarikommisjonen.

i tillegg har den danske havarikommisjonen oppnevnt en person som skal lede granskningen av ulykken. Denne personen vil bare bli tilkalt til Stord om det er ønskelig fra arbeidsgruppen som jobber på stedet.

I ettermiddag ble det også klart at flyplassen kommer til å åpne for vanlig trafikk klokken 1430 i dag.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus