Gå til sidens hovedinnhold

Tror på dollarbrems

Dollaren er på det laveste mot euro på 27 måneder. Dollarfallet vil stanse, venter storbank.

Et av de store samtaleemnene i finansmarkedet den siste tiden har vært dollarens fall. Dollaren har så langt falt til det laveste nivået på 27 måneder mot euro. Men valutastrateg Kamal Sharma i den amerikanske storbanken Bank of Amerika venter nå at dollarfallet vil stoppe opp.

NA24 - din næringslivsavis

Dette bygger han på teknisk analyse, ifølge Bloomberg News.

- Flere faktorer
Euroens 14-dagers relativ styrke indeks har vært på 70,1 poeng mot dollaren i dag. En indeks som måler over 70 signaliserer en reversering av retningen. Teknisk analyse blir forholdsvis hyppig brukt på valutamarkedet.

- Flere faktorer taler for at de videre dollarfallene kan være begrenset, skriver Sharma i et notat som har gått ut til kundene.

Venter dollaroppgang
Dollaren ble handlet til 1,3594 per euro i morgentimene tirsdag fra 1,3590 på fredag. Det laveste dollaren har vært mot euro finner man 30. desember 2004, da dollaren traff 1,366.

Bank of Amerika venter at dollaren vil stige til 1,31 dollar per euro i de neste tre månedene og til 1,29 dollar per euro innen de neste seks månedene.

En dollarindeks, som viser dollarens styrke mot seks handelspartnere sin valuta som japanske yen og britiske pund, nådde et to måneders lavnivå på 81,5 poeng den 19. april. Tirsdag er denne indeksen på 81.7 poeng, ifølge Bloomberg News. Indeksen har falt 2,4 poeng i år, melder nyhetsbyrået.

En dollar koster i morgentimene tirsdag 5,9760 norske kroner mens en euro handles til 8,100 kroner.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua