Gå til sidens hovedinnhold

Truer med å saksøke Terra-advokat

Trond Mørk tapte sparepengene i Terra-opsjoner. Snart får meglerne lønnssjekken.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Fordi loven pålegger boet etter Terra Securities å prioritere de ansattes lønninger, forteller advokat og bostyrer Jon Skjørshammer at det vil kunne komme en avklaring på lønnsbeløpene allerede før vi skriver februar.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed kan meglerne som solgte skandaleproduktene innkassere sine lønnsposer, mens pensjonist og småsparer Thor Mørk og andre privatpersoner med ham sitter igjen med null.

Det får Mørk, som tapte over 100.000 kroner, til å se rødt, og han vurderer nå å saksøke advokaten personlig.

- Kommunale pamper
- De kommunale pampene som gjorde disse investeringene får beholde sine jobber med høye lønninger, mens jeg som pensjonist og småsparer skal være blant de eneste som taper penger privat, skriver Mørk i et brev til advokaten.

Han fikk sin til nå kjedeligste julegave da han rett før jul fikk beskjed om at pengene han hadde investert i Terra Miljø tilfalt konkursboet etter Terra Securities.

Restene etter selskapet vil i første rekke gå til å betale de tidligere ansatte lønn, feriepenger og fete bonuser.

- Ta husene til rådmennene
I brevet til Skjørshammer krever pensjonisten at avgjørelsen blir omgjort og at han får pengene tilbake.

- Kan de ikke heller ta eiendommene til ordførerne og rådmennene. Det er de som har gjort noe ulovlig, ber han overfor NA24.

Onsdag bekreftet fylkesmannen i Sogn og Fjordane at kommunene Vik og Bremanger begikk lovbrudd i forkant av Terra-saken. Lignende avgjørelser er ventet også mot de andre kommunene.

Også skandalemeglerne i Terra Securities, Harald Norberg og Anders Opstad, fikk beholde sine personlige eiendommer, etter at arrestbegjæringene fra Terra-kommunene gikk i vasken i forrige uke.

- Alltid risiko for søksmål
Skjørshammer avviser imidlertid at det kan bli snakk om noen helomvending i saken til småsparerne.

- Vi legger ikke opp til noen videre utveksling om den avgjørelsen, sier han til NA24.

Skjørshammer tar søksmål-trusselen med knusende ro.

- Det vil alltid være en risiko for at kreditorene er uenige i de beslutningene som fattes. Risikoen for saksøking er til stede hele tiden, sier han.

Etterlyser flere
Skjørshammer forteller at de fremdeles jobber på spreng med Terra-saken.

- Vi har så vidt begynt! fortviler Skjørshammer. TIl påske må de imidlertid være ferdige, for da skal det innberettes til myndighetene.

Kristiansand-mannen forteller at summen han investerte fremdeles står på hans personlige VPS-konto, og han vil nå kreve en rettslig kjennelse før pengene inndras.

Han etterlyser flere som er i samme situasjon som han selv, for eventuelt å gå sammen om søksmålet.

Betydelig sum
Det skal være 200 mennesker som har investert bare i Terra Miljø.

Men Skjørshammer bekrefter at også pengene i ytterligere opsjonsprodukter tilfaller boet, og at det berører et betydelig antall mennesker. Konkret hvor mye de til sammen har tapt, vil han ikke ut med på det nåværende stadium.

- Men det er et veldig viktig spørsmål i bobehandlingene, bedyrer han.

- Aldri hørt maken
Mørk kastet seg på miljøbølgen da han i slutten av september i fjor satset sparepengene på miljø. Han hadde klokkertro på at pengene ville gi god avkastning, og sier han aldri i sin villeste fantasi hadde drømt om at det skulle gå så galt.

Pengene ble investert i andeler i ti forskjellige kjente miljøselskaper, ifølge pensjonisten.

Summen ble så låst for en tre årsperiode, og i oktober 2010 var det meningen at pengene og gevinsten skulle utbetales. Det vil aldri skje.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå