Gå til sidens hovedinnhold

Truer med søksmål etter politisk PR-stunt

Før valget satte Huseiernes Landsforbund i gang en kampanje med det Arbeiderpartiet mener er feilaktige påstander om deres boligskatt-forslag. Nå kan de ende i retten.

Boligskatten ble den store saken under valgkampen i Oslo. Forslaget kom i hovedsak fra AP og falt Huseiernes Landsforbund tungt for brystet. Dermed startet forbundet, med deres administrerende direktør Peter Batta i spissen, en større PR-kampanje mot partiet.

Forbundet påsto at skatten som Oslo AP ønsket å innføre, ville koste Oslos borgere over 10.000 kroner årlig i gjennomsnitt, mens Propagandas søsterpublikasjon DinSide regnet ut at det ville dreie seg om rundt 1000-lappen for de fleste Oslo-borgernes del.

Blant annet rykket de inn annonser i avisene med teksten: "Stem NEI til den urettferdige og usosiale EIENDOMSSKATTEN. Godt valg!" Forbundet sendte også ut brosjyrer til alle Oslos 250 000 husstander, hvor det ble fortalt hvilke store følger det kunne få hvis eiendomsskatten ble gjeninnført.

Nå truer partiet og advokat Sigurd Klomsæt med rettssak.

- De usaklige og usanne påstandene fra Huseiernes Landsforbund avgjorde valget i Oslo. Derfor må påstandene forfølges, sier partiets advokat Sigurd Klomsæt til Aftenposten.

- For å unngå en ærekrenkelsessak, må Batta og Huseiernes Landsforbund offentlig, tydelig og uten forbehold si at de tok feil. Forbundet må sende ut en tilsvarende brosjyre som den de sendte ut i valgkampen, med en tekst som Oslo Arbeiderparti godkjenner. Disse kravene vil bli oversendt HL og Batta torsdag, sier Klomsæt.

Det er første gang påstander i en valgkamp kommer opp i retten. Ifølge avisen rykket Huseiernes Landsforbund først ut etter valget og innrømmet at kampanjen de satte i gang mot Arbeiderpartiet baserte seg på uriktigheter.

Forbundet gikk også løs på RV, men måtte dementere påstandene om partiets innblanding i saken i annonser de rykket inn i Oslo-pressen.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker

Kommentarer til denne saken