Gå til sidens hovedinnhold

Try dobler byråinntekten

Harald Strømme i Try Reklamebyrå har grunn til å smile om dagen. De har allerede tangert fjorårets byråinntekt og er på vei mot rekordresultat.

To nyansettelser, en konsulent og en macer. Try Reklamebyrå har det travelt om dagen og utvider staben. Nylig kom deres første reklamefilmer for Donald Duck. Også P4, Solidox, Color Line og Jotun er blant annonsørene som har valgt Try som sin byråforbindelse i år og det merkes på bunnlinjen.

Etter å ha opplevd en kraftig nedgang i 2001, med en omsetningssvikt på over syv millioner kroner i 2001, snudde de på flisa og opplevde kjempevekst i fjor. Byrået fikk blant andre Lotto, SAS, Stabburet og Eiendomsmegler 1, Eurosko, Narvesen og Color Line på kundelisten fjor. Det gav penger i kassen da, men den virkelige effekten kommer først i år. For veksten fortsetter nemlig i år.

Dobling i første halvår

Første halvår i år ga en dobling i byråinntekten, fra syv millioner kroner etter seks måneder i fjor, til 14,6 millioner kroner i år. Etter fjorårets 12 måneder endte byråinntekten på 15,4 millioner kroner og byrået er dermed på god vei mot en dobling fra 2002. Resultatet endte på 4,7 millioner kroner, noe som nærmest er en firedobling fra halvårsresultatet i fjor.

- Vi er veldig godt fornøyd med det resultatet. Nøkkelen er kombinasjonen av kostnadskontroll og økende oppdragsmengde. Vi er nøkterne på pris og på kostnadssiden, både når det gjelder lønninger og andre typer kostnader. Det gjelder å ikke la det skli ut, som det er lett å gjøre i denne fasen og vi skal ikke gå i den fella, sier daglig leder Harald Strømme til Propaganda.

- Vi fikk i tillegg mange store kunder i fjor og de gir først effekt i år og dessuten hjalp det at vi ble kåret til årets beste byrå, sier Strømme, før han legger til at de har doblet bemanningen fra i fjor til i år, så man kan ikke vente seg at resultatet vil vokse med like stor fart i andre halvår.

Nye kunder på vei

Nylig ansatte byrået Terje Banken som ny konsulent og Ida Haugen fra Hei Reklamebyrå som mac-designer. I tillegg forteller Strømme at de er i ferd med å ansette en ny prosjektleder. Årsaken er nye kunder på vei til byrået.

- Det er flere viktige kunder som har valgt oss i det siste, men jeg kan ikke si mer om det, fordi vi er i en innledende fase, sier Harald Strømme og legger ti at de ikke har planer om ytterligere ansettelser med det første.

- Det er ikke noe mål i seg selv å vokse videre. Vi vil sørge for at det er tilstrekkelig med mat til nye folk før vi ansetter dem, avslutter han.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken