Gå til sidens hovedinnhold

Rike russere inntar norsk fjell-luksus

I påsken kan det bli satt ny prisrekord i hyttemarkedet.

For to år siden satte eiendomsinvestor Jan Gunnar Greftegreff prisrekord i Trysil da han kjøpte en hytte for 19 millioner kroner.

Det er langt mellom slike luksushytter i Trysil. Men denne påsken kommer en ny potensiell rekordhytte for salg.

Det er i alle fall årets dyreste på det populære skistedet.

Rett i bakken
Hytta ligger rett ved bakken - i det såkalte «smørøyet» - i Trysilfjellet Sør.

Kjøper av denne ti år gamle hytta får selvfølgelig ski inn/ski ut, men også all ønskelig luksus fordelt på 420 kvadratmeter.

Hør bare:
* 1. etasje med peisestue, bibliotek, hall, gildesal/spisestue, 3 bad, 6 soverom, 2 boder.

* Kjeller med stort bad med boblebad, badstue, biljardrom, vaskerom, skistall, teknisk rom.

Eiendomsmegler Liv Ljosand Karlsen i Eie Eiendomsmegling på Trysil sier til Nettavisen at denne luksushytta kan bli solgt til utenlandske kjøpere.

Utlendinger
- Vi har økt etterspørsel fra tyskere og russere, sier hun.

Ljosand Karlsen sier at utlendingene lenge har kjøpt hytter i Trysil, og at det trolig er langt over 100 hytter i Trysil-området som eies av utlendinger.

Foruten russere og tyskere, er nederlendere godt representert. Flest er det naturligvis av dansker og svensker, som i mange år har valfartet til Trysil for å stå på ski.

Kjøper av 18-millionershytta får en tradisjonell laftehytte med skikkelig håndtverk over det hele, noe som gir et solid inntrykk selv om hytta er stor, ifølge Ljosand Karlsen.

Tungt å selge
Mange har de senere årene forsøkt å få svært høye priser for sine hyttepalasser på fjellet. Dette har vist seg vanskeligere enn å få prisrekorder langs sjøen. Mange har kuttet prisen drastisk før de har lykkkes med å selge.

Et eksempel er arkitekt Finn Sandmæl, som gikk friskt ut med 20 millioner i prisforlangende for sin Oppdal-hytte, men endte opp med å selge til 10,5 millioner.

En ny luksushytte på Geilo ble forsøkt solgt 24 millioner, men selger måtte til slutt senke prisen.

På Hafjell ligger en kliss ny hytte på hele 640 kvadratmeter brutto. Selger har i hele høst og vinter forsøkt å selge for 25 millioner. Så langt er den ikke solgt.

Den aller dyreste fritidseiendommen som har vært forsøkt solgt er Skarvegløtt på Geilo. Nils Nordvik hos Nordvik & Partners forsøker på vegne av selger å få 60 millioner kroner.

Råeste påskeleilighetene
Under finner du en oversikt over de feteste skileilighetene du kan sikre deg til påske.

2999

Kommentarer til denne saken